Elhunyt a Halloween ikonikus kaszkadőr-színésze, James Winburn

85 éves korában elhunyt James Winburn, az ikonikus színész és kaszkadőr, aki az 1978-as Halloween című horrorfilmben Michael Myerst alakította. A halál okát nem hozták nyilvánosságra.

A Monopoly Events, amely a múlt hónapban Winburnt a For the Love of Horror nevű rajongói találkozón szervezett számára megjelenést, tisztelgett a legendás kaszkadőr előtt, mondván, hogy "öröm volt vele dolgozni".

"Rendkívül szomorúan értesültünk James Winburn haláláról, aki a múlt hónapban csatlakozott hozzánk, a @ftlohorrorhoz" - tweetelte a Monopoly Events hétfőn.

"James-szel nagy öröm volt együtt dolgozni, és a hétvégén elképesztő történeteket osztott meg mindenkivel. Őszinte részvétünket fejezzük ki a családjának, barátainak és rajongóinak. #RIP."

A Monster-Mania Con, egy félévente megrendezett horrorfilm-rajongói találkozó, amelyet New Jersey, Mayland és Pennsylvania területén tartanak, gyászolta a színészt, aki állítólag egészségügyi problémák miatt kihagyta az idei rendezvényt.

"Szomorúan értesültünk James Winburn mai haláláról" - posztolta a rajongói találkozó a Facebookon.

"(...) reméltük, hogy újra láthatjuk őt az Oaksban, Pennsylvaniában megrendezett show-nkon, de sajnos egy egészségügyi probléma ezt megakadályozta."

"James mindig nagyra értékelte a Halloween-rajongókat, és igazán élvezte, hogy mindenkivel találkozhatott. Őszinte részvétünket fejezzük ki a családjának, barátainak és rajongóinak".

Winburn ikonikus filmes pillanata az 1978-as Halloweenben volt látható, amikor a maszkos, késes Michael Myerst hatszor lőtte meg Dr. Samuel Loomis, majd lezuhant az erkélyről, mielőtt rejtélyes módon eltűnt.

Winburn újra eljátszotta Michael szerepét a Halloween II. című horrorfilm 1981-es folytatásában.

Kaszkadőrmutatványait a '80-as évek során többek között a Menekülés New Yorkból vagy a Tron, avagy a számítógép lázadása című filmekben láthattuk.

Hírességek, akik 2022-ben távoztak az élők sorából