66 éves korában elhunyt a Top Gun és a Drágán add az életed! színésze, Clarence Gilyard (galériánkban). A színész a hírek szerint hosszú ideje betegeskedett.

Gilyard karrierje 30 évet ölelt fel, legismertebb szerepe a Die Hard című sikerfilmben volt, melyben a számítógépes hackert, Theót alakította, míg a Top Gunban ő játszotta Marcus "Sundown" Williamst.

1989 és 1993 között Conrad McMasters-t - Ben Matlock ügyvéd jobbkezét - alakította a Matlock című sikersorozatban, és még az 1990-es években a Walker, a texasi kopó című bűnügyi drámában is láthattuk.

Halála előtt színházi professzorként dolgozott a Nevadai Egyetemen, Las Vegasban.

Nancy Uscher, az UNLV Művészeti Főiskola dékánja a Las Vegas Review-Journalnak nyilatkozott: "Nagylelkűsége határtalan volt - mindig kész volt hozzájárulni a projektekhez és előadásokhoz, ahogy csak lehetett".

Heather Addison, a filmtudományi kar tanszékvezetője pedig így nyilatkozott: "A filmtudományi karon az egyetemi tanárokat a következő szavakkal illették: "Gilyard professzor a fény és az erő jelzőfénye volt mindenki számára, aki körülötte volt."

"Valahányszor megkérdeztük tőle, hogy van, mindig vidáman kijelentette, hogy 'Áldott!'.

"De mi vagyunk igazán áldottak, akik annyi éven át a kollégái és tanítványai lehettünk. Szeretünk és nagyon fogsz hiányozni, G professzor úr!"

A színészről hétfő este Chuck Norris is megemlékezett, melyről ebben a cikkünkben írtunk.

Nyugodjék békében.

Hírességek, akik 2022-ben távoztak az élők sorából

#1
Clarence Gilyard

Clarence Gilyard

szül. 1955. 12. 24. - elhunyt 2022. 11. 28.
Moses Lake, Washington, USA
Clarence Alfred Gilyard Jr. Moses Lake-ben született Washington államban 1955. december 24-én. Apja Sr. Clarence Gilyard US Air Force tiszt, anyja Barbara Stanwyck. 5 testvére van. Apja munkája miatt légierő bázisokban nőtt fel Hawaii-n, Texasban és Floridában. Ezután Rialto-ba költöztek, ahol 1974-ben kitűnő bizonyítvánnyal... több»