Elhunyt az Egy úr az űrből és A kábelbarát színésze, Conrad Janis

94 éves korában elhunyt Conrad Janis színész.

1928. február 11-én, Manhattanben született. Színészi pályafutása a negyvenes évek közepén indult. Az 1945-ös Dark of the Moon című Broadway előadásban nyújtott alakításával aratta az első nagyobb sikert , majd ugyanebben az évben a Snafu című háborús vígjáték főszerepében volt látható.

További ismertebb alakításai az 1946-ban megjelent Margie, a That Hagen Girl, A balfácán, a The Untouchables, a Kojak, az Öreglányok, A dumagép és A kábelbarát című produkciókban láthatók.

Az ötvenes, hatvanas és hetvenes években  többek között a The Brass Ring, A Visit to a Small Planet, The Front Page, illetve a Same Time, Next Year című nagysikerű Broadway-darabokban volt látható.

A szélesebb nézőközönség alighanem a Robin Williams főszereplésével készült Egy úr az űrből című sorozatból ismerheti, amelyben Dawber Mindy édesapját alakította. A kultúra terén mindemellett kiemelkedő tevékenységet folytatott a Sidney Janis Galéria tulajdonosaként, amelyet még szüleitől vett át, mindemellett pedig a Beverly Hills Unlisted Jazz Band tagjaként harsonán is játszott.

Halálának hírét volt ügynöke és menedzsere, Dean A. Avedon közölte a nyilvánossággal. Conrad Janist fia, Christopher, lánya, Carin és testvére, Carroll gyászolják. Nyugodjék békében!

45 HÍRESSÉG, AKIT 2022-BEN VESZTETT EL A VILÁG

#1
Conrad Janis

Conrad Janis

szül. 1928. 02. 11. - elhunyt 2022. 03. 01.
New York, New York, Egyesült Államok
Conrad Janis New York Cityben született 1928. február 11-én. Anyja Harriet Grossman, apja az író Sidney Janis volt. Egy testvére van, Carroll. 1948-ban összeházasodott Vicki Quarlesszel, akivel 1957-ben váltak el. 1979-ben feleségül vette Ronda Coplandot, akivel 1983-ig tartott a kapcsolatuk. 1987-ben egybekelt Maria Grimm-mel, akivel jelenleg... több»