Tavalyi évben megrendezésre került D23 Expon úgy tűnt, végre meghallgatásra kerültek a rajongók kívánságai, és a Lucasfilmnél valóban elkészítik az Obi-Wan Kenobi spin-off sorozatot.

Mindezt a stúdió elnöke, Kathleen Kennedy jelentette be akkor hivatalosan is, a rendezvényen pedig maga Ewan McGregor is feltűnt, amely már hab a tortán. Maga a színész nem titkoltan több interjú során is elmondta, menyire izgatottan várja, hogy újra magára ölthesse egyik legismertebb szerepét. Úgy tűnik azonban, hogy a produkció jövője újra kétségessé vált.

A Lucasfilmnél ugyanis hivatalosan is szüneteltetik az Obi-Wan sorozat munkálatait, számolt be minderről a Collider magazin. Az értesülések szerint a stáb már munkára készen meg is érkezett a Pinewood stúdióban, ahol váratlanul kapták azt az utasítást, hogy haza is mehetnek.

A munkálatokat nem más, mint maga Kennedy állítatta le arra hivatkozva, hogy egyszerűen nincs megelégedve a forgatókönyvvel. Egyelőre tehát minden bizonytalannak tűnik, legalábbis addig, amíg a készítők újra nem írják a szkriptet. Tény, hogy a stúdiónál már korábban szó volt arról, hogy kissé visszavesznek a tempóból a Star Wars produkciókat illetően, mivel azt a következtetést vonták le az utóbbi filmek negatív visszhangjaiból, hogy túl gyakoriak voltak az egymást követő megjelenések.

Hatalmas kivételnek számít azonban a Mandalori sorozat, amely feltehetően már most a Disney+ streaming szolgáltató egyik zászlóshajójának számít, hiszen több előfizető is visszamondta a szolgáltatást azután, hogy véget ért az első évad. Az Obi-Wan Kenobi széria jövője tehát egyelőre bizonytalan, nem kizárt azonban az sem, hogy csupán a nyári évszakra tolódtak az előkészületek.