Elkészült a legnagyobb Marvel-film, 50(!) órás

Sokak szemében a nagy Marvel moziverzum a 2008-as A vasemberrel indult és a 2019-es Bosszúállók: Végjátékkal véget is ért. Oké, azóta is jöttek az újabb és újabb filmek, idén letudjuk a negyedik fázist is, hogy jövőre már az ötödik filmjeire készüljünk. De a Thanos elleni nagy ütközettel valóban egy korszak zárult le, több közönségkedvenc hőstől kellett így vagy úgy elbúcsúznunk.

Ez alatt a bő évtized alatt több mint húsz filmben szurkolhattunk hol Amerika kapitánynak, hol Vasembernek, máskor Doctor Strange-nek vagy a Galaxis őrzőinek, de itt volt Pókember, Marvel kapitány és mások is. Több mint húsz film, amely szorosan összekapcsolódik és bár külön-külön is megnézhetők, a nagy sztorit egyben rajzolják ki.

Tulajdonképpen akár egyetlen nagy filmnek is tekinthetnénk, ha levágjuk a címeket és a stáblistákat. És bizony van egy nagy Marvel-rajongó, aki a Redditen a pizzabryon nicknéven fut. Ő tényleg szó szerint úgy érzi, hogy ez a történet egyetlen nagy filmet kíván és nem futamodott meg a kihívás elől.

Vélhetően szorult belé némi videóvágó affinitás, ugyanis fogta ezeket a filmeket és kivágta belőlük a kedvenc és szerinte fontos jeleneteket. Majd ezeket gondosan sorba pakolta és egyetlen nagy filmet kreált belőlük. És itt most a nagyot tessék úgy érteni, hogy nagyon NAGYOT! A végeredmény ugyanis röpke 50 órát ölel fel, vagyis simán nevezhetjük egész hétvégés programnak a megnézését. A film egyébként a Végtelen Saga címet kapta.

Pizzabryon nem csak a mozifilmekből építkezett, sőt, valójában nem csak a Thanos legyőzése előtti filmekből. Kulcsfontosságúnak ítélet jeleneteket emelt át a Disney+-on futó sorozatokból, mint a WandaVízió, a Loki vagy A Sólyom és a Tél Katonája . Emellett a Fekete Özvegyből is vett át jeleneteket, hiszen az időrendben még a Thanos elleni csata előtt játszódik.

Nem kis vállalkozás, a végeredmény pedig maratoni. De adódik a kérdés: pár éven belül elkészülhet-e a folytatás? Mondjuk a jelenleg futó multiverzum-sagából?