Elkészült az Alien vs Predator-sorozat, de valószínűleg sosem fogjuk látni

Az Gonosz halott készítője, Fede Alvarez március óta Budapesten forgat egy új Alien filmet, ezzel párhuzamosan pedig egy Alien sorozat munkálatai is elkezdődtek, amit a rajongók vegyes érzésekkel várhatnak.

Hogy miért? A múltban a franchise-zal kapcsolatban született néhány megkérdőjelezhető történetbeli döntés, és az újabb Alien filmek minőségéről is igencsak megoszlanak a vélemények.

Arról egyelőre nincs hír, hogy mikor láthatjuk ezt a bizonyos filmet és sorozatot. Mindazonáltal, ha kedvet kaptál az Alien-univerzumból származó sci-fi horrorhoz, nem igazán kell várnod - legalábbis elméletben. A Disney már kész Alien vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen sorozattal rendelkezik, amit még senki sem látott. És valószínűleg ez így is marad...

A Perfect Organism podcastben Joshua Izzo producer, aki egykor a Foxnál a licencekért felelt, mielőtt a Disney átvette volna a céget, elárulta, hogy már elkészült egy Alien Vs. Predator animációs sorozat, ami egyenesen DVD-re kerülne. A tíz epizódot már legyártották, és elméletileg azonnal ki lehetne adni - de úgy tűnik, a Disney-t ez nem érdekli.

Hogy miről szól az Eric Calderon és Dave Baker szerzőpáros által készített sorozat, nem tudni. Izzo a gyártás pontos időpontjáról sem beszélt. Az viszont biztos, hogy a produkció már az új Alien film bejelentése előtt készen volt - Izzo ugyanis különösen azért akarta elkészíteni a sorozatot, mert nem akarta megvárni, hogy újabb mozifilmek induljanak.

Nem tudni, hogy a Disney miért nem adja ki a sorozatot. Valószínű, hogy a produkció minősége nem túl magas - elvégre kezdettől fogva csak DVD-kiadást terveztek. A Disney-nek valószínűleg nagy érdeke fűződik a franchise és a márka védelméhez, különösen az új film bejelentése után.

Ráadásul 2022-ben egy ötödik Ragadozó film, a Préda is megjelent, amely nemcsak a nézők körében aratott nagy sikert, de jó kritikákat is kapott. Egy direct-to-DVD animációs sorozat valószínűleg nem tudná megközelíteni ezt a sikert.