Elkezdődött a Kedvencek temetője forgatása, itt az első fotó

Hivatalosan is elkezdődött a Kedvencek temetője forgatása – a népszerű Stephen King-regény friss adaptációja jövőre kerül majd a mozikba.

A remake-et Kevin Kolsch és Dennis Widmyer rendezi, akik a Tiszta tekintet című horrorral futottak be Hollywoodban, és akik most a modern közönség igényeire szabják King regényét. Bár a könyvből 1989-ben már készült film (Kedvencek temetője), és megvan a sajátos rajongótábora, mégsem ez a film lett az író történetének legsikerültebb megfilmesítése. Sőt, még egy folytatást is kapott (Kedvencek temetője 2.), ami meg aztán végképp nem nyűgözte le sem a közönséget, sem a kritikusokat.

Ám az Az bődületes sikere minden stúdiót arra sarkall, hogy feltúrja a birtokában lévő King-regények megfilmesítésének jogait, hátha ők is részesedhetnek egy kicsit a klasszikus horror reneszánszából – a Paramount esetében ezt a Kedvencek temetője jelenti.

Bár a Twitterre kiposztolt, friss fotóból sok nem derül ki, az üzenet átjön: a stáb hivatalosan is megkezdte a film forgatását, a film pedig majd 2019. április 5-én kerül majd a mozikba. A regény története szerint Dr Louis Creed egy idilli városkába költözik családjával, ám a valószerűtlen boldogságnak hamar vége szakad, amikor Creed felfedezi, hogy a környéken veszélyes és gonosz erők működnek.

Mint minden film, nyilván ez sem követi majd teljesen hűen az eredeti regény vonalát, de az biztos, hogy hamarosan több infónk is lesz a produkcióról amellett, hogy a főbb szerepeket John LithgowJason Clarke és Amy Seimetz alakítja.