A győztes gól: Magyar előzetest kapott Taika Waititi és Michael Fassbender vígjátéka

A futball a világ legnépszerűbb sportja, ehhez képest kifejezetten ritkán készül bármilyen film, ami ezzel foglalkozik. Most viszont készül egy, amely a tervek szerint novemberben kerülhet a mozikba. Ez A győztes gól, amelynek új előzetesét már meg is nézhetitek.

A film alapját egy 2014-ben készült, azonos című dokumentumfilm adja, de ez egy teljes értékű egész estés film lesz. Egy vígjátékról van szó, amely ráadásul valóban megtörtént eseményeket dolgoz fel – erről szólt a dokumentumfilm is. De miről is?

Thomas Rogen focistaként a '70-es és '80-as években volt aktív futballista, aki az egész pályafutását az akkoriban még messze nem ennyire felkapott MLS-ben, vagyis az amerikai ligában töltötte el. Miután szögre akasztotta a stoplist, edzőnek állt, először egyetemi csapatoknál, majd később egészen az amerikai U20-as válogatottig jutott.

A film is itt veszi kezdetét, egészen pontosan 2011-ben, amikor is második szövetségi kapitányi időszaka végén kirúgják a válogatottól. Viszont cserébe felajánlják neki, hogy legyen ő Amerikai Szamoa új szövetségi kapitánya. Érdemes tudni, hogy a világ egyik leggyengébb válogatottjáról van szó, amely 2002-ben 31-0 arányban kapott ki egy világbajnoki selejtezőn Ausztráliától. Thomas Rogen kénytelen elvállalni a megbízást és a világ legrosszabb csapatából győztes gárdát faragni. Ami egyébként végeredményben sikerült is neki…

A győztes gólt Taika Waititi rendezi, aki Iain Morrisszal közösen a forgatókönyvet is írta. Thomas Rogen szerepében Michael Fassbendert láthatjuk, mellette pedig feltűnik még a filmben Elisabeth Moss, Will Arnett, Luke Hemsworth, Kaitlyn Dever és Rhys Darby is.

dráma | sportfilm | vígjáték

Az amerikai-szamoai labdarúgó-válogatottat az Ausztrália elleni legendás 0:31-es vereség óta a világ egyik legrosszabb futballcsapatának tartják. Ilyen mértékű vereséget még... több»