Ennyire „keveset” kapott Keanu Reeves a John Wick főszerepéért

Keanu Reeves új virágkorát éli, amit nagy részt John Wick megformálásának köszönhet. Kétségtelen, hogy az ezredforduló környékén az egyik legnagyobb akciósztárnak számított, amit pedig a Mátrix-trilógiának köszönhetett. Ám utána sokáig nem tudott hasonló sikereket elérni – anyagilag sem.

Persze a világnak ezen feléről pislogva nagyjából bármely hollywoodi sztár gázsiját azonnal elfogadná bárki. De ha összehasonlítjuk, hogy Keanu Reeves mennyi pénzt tehetett zsebre anno Neóként és mennyit az utóbbi években John Wickként, még mi is meg fogunk döbbenni.

Amikor az első Mátrix elkészült, a Warner azonnal látta, hogy egy aranytojó tyúkot sikerült fogniuk. Éppen ezért semmi pénzt nem sajnáltak sem a folytatások elkészítésére, sem pedig a főhőst alakító Keanu Reeves kifizetésére. Éppen ezért a hírek szerint a második és harmadik részért együttesen nagyjából 35 millió dollárt tehetett zsebre még úgy is, hogy a fizetése egy részét a vizuális effektekért felelős csapatnak adományozta.

Tény, hogy Keanu Reeves az ezt követő években nem tudta megismételni a Mátrix sikereit, és soha többé nem kapott olyan jövedelmező szerepet, mint Neóé. De közismert takarékos életvitelének köszönhetően megélhetési gondjai akkor sem lennének, ha a Mátrix után soha többé nem állt volna kamera elé. De szerencsére állt.

Ám, amikor 2014-ben leforgatták a John Wick első részét, összehasonlíthatatlanul kisebb összeg került a szerződése ide vonatkozó rubrikájába. Bár a pontos összeg nem ismert, belsős információk szerint a megállapodás 1-2 millió dollár közötti pénzről szólt. És a második és harmadik rész szerződése is csak 2-2,5 millió dollár közötti összeget foglalt magába.

Egy hétköznapi ember szemével nézve ez is egy elképesztő vagyonnak számít, de összevetve más színészek átlagos gázsijával és persze Keanu Reeves korábbi fizetségével, ez tényleg olyan érzést kelt, mintha John Wicket csak némi apróért vállalta volna el. Mi viszont így is nagyon örülünk, hogy megtette, mert egy remek akció-thriller trilógiával lennénk most szegényebbek.

81 John Wick  (2014)

akció | krimi | thriller

John Wick (Keanu Reeves) nem akar túl sokat, csupán nyugodt életet. Kutyája, sportkocsija, üres és hideg lakása éppen elég komfortot biztosít számára. Azonban egy nyugdíjas... több»