2017.02.19   szerző: hp   hozzászólások: 0

A Testről és lélekről című alkotást Arany Medvével jutalmazta a zsűri.

Enyedi Ildikó filmje nyerte a Berlinale fődíját

Négy díjjal távozhatott a Berlini Filmfesztiválról Enyedi Ildikó megrendítő alkotása, a Testről és Lélekről (Berliner Morgenpost, ökumenikus zsűri, FIPRESCI, Arany Medve).

A film hivatalos szinopszisa:

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy vacak első randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül? A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád? 

Enyedi Ildikó (Az én huszadik századomSimon mágus) utoljára 1998-ban forgatott egészestés filmet, az azóta eltelt évtizedekben csak az HBO Terápia című sorozatának epizódjait rendezte.

A film főbb szerepeiben olyan színészeket láthatunk, mint az elsőfilmes Borbély AlexandraMorcsányi GézaSchneider ZoltánNagy ErvinJordán TamásJáró ZsuzsaTenki Réka.

A Testről és Lélekről március 2-től a mozikban!