Erősen nyitott az Amerika kapitány: Polgárháború

A héten hivatalosan is megkezdődik a nyári filmes szezon, de az Amerika kapitány 3 már most bejelentkezett.

Bár az Államokban (és nálunk is) csak ezen a héten debütál a nyári blockbusterek szezonját nyitó Amerika Kapitány: Polgárháború, a film már ezen a hétvégén bemutatkozott a nemzetközi piacon, és rögtön 200 millió dollárral kezdte meg a menetelést. Az elemzők szerint az amerikai premierhétvégén a film jó eséllyel még a Bosszúállók: Ultron kora 201 millióját is túl fogja szárnyalni.

A tengerentúlon továbbra sem talált legyőzőre A dzsungel könyveJon Favreau filmje eddig 685 milliót kaszált világszerte, így nem csoda, hogy a Disney a múlt héten máris bejelentette a folytatást. Megőrizte második helyét a meglehetősen gyenge fogadtatású A Vadász és a Jégkirálynő, azonban a 131 milliós összbevétellel nyilvánvalóan nem lehet elégedett a Universal. A dobogó harmadik fokát egy a Comedy Central sztárjaival fémjelzett akcióvígjáték, a Keanu - Macskaland szerezte meg, míg a negyedik helyen a már nálunk is vetített, és a magyar hétvégi bevételi lista élén záró Anyák napja végzett. Míg előbbi kilenc, utóbbi nyolc millióval zárta a hétvégét.

Szintén gyenge nyitáson van túl a hamarosan hozzánk is megérkező Ratchet és Clank: A galaxis védelmezői című animációs film, melynek 4,8 millió dolláros bevétele csak a hetedik helyre volt elegendő.

A teljes bevételi listát a Mafab boxoffice felületén érhetitek el.

58 Keanu - Macskaland (2016)

akció | krimi | vígjáték

Néhány jóbarát merész tervet eszel ki, hogy visszaszolgáltassanak egy macskát. Nincs jobb ötletük, mint hogy drogdílereknek adják ki magukat.

akció | dráma | fantasy

A Vadász és a Jégkirálynő filmtartalom: Mielőtt Ravennát legyőzte volna Hófehér, a boszorkány testvére, Freya a vadon mélyén épített jégpalotában élt, ahol erős... több»

78 A dzsungel könyve (2016)

családi | dráma | fantasy

Egy árva fiú a dzsungelben cseperedik fel, de nem marad segítők nélkül. Társai között egy medve, egy fekete párduc és farkasok is akadnak. Sir Kán azonban már hosszú ideje feni... több»