A Marvel Studios Penge című filmje, amelynek főszerepében az Oscar-díjas Mahershala Ali lesz látható, új rendezőt kapott Yann Demange személyében.

A Lovecraft Country és a A kokainkölyök rendezője veszi át a vámpírvadász film irányítását Bassam Tariqtól, aki szeptemberben távozott a produkcióból. Az Emmy-jelölt Michael Starrbury vadonatúj forgatókönyve alapján fog rendezni, amely állítólag "sötétebb lesz, mint a legtöbb MCU-film".

Miután Tariq távozott a projektből, amelynek forgatása novemberben kezdődött volna, a Marvel Studios a történet átdolgozására és a megfelelő csapat felállítására koncentrált, végül pedig tárgyalásokat kezdett Demange-zsal. Starrbury egyben Stacy Osei-Kuffourt is váltja, akit eredetileg a film forgatókönyvének megírására jelöltek ki.

A múlt hónapban a Disney a gyártási szünet miatt a tervezett 2023. november 3-i megjelenési dátumról 2024. szeptember 6-ra halasztotta a Penge bemutatását. Demange-nak köszönhetően a Delroy Lindo és Aaron Pierre szereplésével készülő film forgatása jövőre folytatódik Atlantában.

A párizsi születésű és Londonban nevelkedett Demange olyan tévésorozatokkal építette fel életrajzát, mint a Hulla-ház és a Nagykutya, mielőtt olyan játékfilmekbe váltott volna, mint a 71 töredék a véletlen kronológiájából, valamint A kokainkölyök és később a Lovecraft Country, amelyekben az MCU új tagja, Jonathan Majors játszotta a főszerepet. (Demange volt a producere és rendezője a Misha Greenel közösen létrehozott HBO-sorozat pilot epizódjának).

A Penge munkálatai mellett Demange a 80-as évekbeli filmfranchise HBO-sorozatának rebootját, a Agyfürkészőket fogja rendezni és executive producerként irányítani Wayward nevű produkciós cégével.

Ali castingját 2019-ben jelentették be, amikor a színész (aki korábban a Netflix Luke Cage című sorozatában a Marvel gonosztevőjét, Cornell Stokes-t, azaz Cottonmouth-ot alakította) meglepetésszerűen megjelent a Marvel Studios Hall H bemutatójának végén, és azóta a Penge az egyik legjobban várt újdonság az MCU-ban.

Aztán Ali (technikailag) a 2021-es Örökkévalók című film stáblista utáni jelenetében debütált az MCU-ban, amikor a kétszeres Oscar-díjas színész hangja hallható, amint Kit Harington karakterével, Dane Whitmannel beszélget a kamerán kívül. A rajongók azonban már nagyon várták, hogy először láthassák Alit teljes pengés díszben.

Az idei Comic-Con júliusi bemutatóján Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke bejelentette, hogy a Penge a Marvel ötödik fázisát fogja lezárni, a Deadpool & Rozsomák a tervek szerint 2024. november 8-án debütál, a hatodik fázis pedig a Fantasztikus négyes újabb rebootjával kezdődik 2025-ben.

A Marvel Penge filmje a New Line CInema franchise folytatása, amely 1998-ban indult Wesley Snipes főszereplésével a címszereplő kardforgató félvámpírral. A filmtrilógiát széles körben a szuperhősfilmek jelenlegi aranykorának előfutáraként tartják számon, a David S. Goyer által írt filmek 2004-ig világszerte nagyjából 418 millió dolláros bevételt hoztak. 2006-ban Goyer készített egy tévés spin-offot a rapper Sticky Fingaz főszereplésével, amely egy évadon át futott a megszűnt Spike kábelcsatornán.