Aki szereti a menő verdák, a rommá gyúrt és állandóan olajfoltos trikóban feszítő főhősöket és persze az állandóan saját magára licitáló akciót, akkor az nagy Halálos iramban rajongó lehet. Mert a fenti jelzők mind az immár tizedik részéhez közeledő franchise-ra illenek. A sorozat producere és egyben állandó főhőse, Vin Diesel elvileg ezzel be is fejezi a szériát. És már azt is lehet tudni, hogy ki lesz benne az ügyeletes másik izompacsirta.

Mint ismert, a Halálos iramban: Ötödik sebességben csatlakozott a sztárgárdához Dwayne Johnson, aki nagyjából ugyanazt az utat járta be mint több más szereplő is: eleinte a „család” ellenfeleként szerepelt (mint utánuk nyomozó ügynök), de idővel ő is a csapat tagjává vált. Igen ám, csakhogy Dwayne Johnson ekkoriban vált igazán nagy sztárrá és a népszerűségét valaki nagyon nem szívelte: Vin Diesel.

A köztük folyt csörtékről minden rajongó hallhatott, majd jött az állítólagos nagy összeborulás, miszerint elásták a csatabárdot és jöhetnek majd a nagy közös mókázások. Épp csak ennek a jelek szerint a fele sem igaz, legalábbis erre utal, hogy az izomkolosszus a nyolcadik rész (és a karakterének szánt mellékág) után már nem térhetett vissza.

Nem szerepelt a kilencedik részben és bizony nem fog szerepelni a finálénak szánt Halálos iramban 10-ben sem. Viszont azzal Vin Diesel is tisztában van, hogy valamilyen hasonló kaliberű fickóval muszáj lesz pótolnia őt, és mostanra az is kiderült, hogy ki lesz az ügyeletes testépítőbajnok akciósztár.

Alan Ritchson neve leginkább a sorozatrajongóknak lehet ismerős, közülük is azoknak, akik nézték a Titánokat, a Blood Drive-ot, esetleg mostanában az igen népszerű Reachert. Utóbbinak ugyanis ő a főszereplője. És ő az, aki most szerepet kapott a Halálos iramban 10-ben is. Hogy pontosan milyen szerepet, az persze egyelőre rejtély.

Érdekesség vele kapcsolatban, hogy már most van némi kapcsolódási pontja a film egy másik debütáló sztárjához. Jason Momoa neve sokak számára egyet jelent Aquamannel. Alan Ritchson pedig a Smallville című sorozatban kezdte színészi karrierjét, ahol ő is Aquamant alakította.