Erről a 6 új sorozatról Te sem akarsz lemaradni 2024 januárjában (Netflix, HBO Max, Apple TV+, Amazon Prime Video)

A január mindig érdekes hónap a kisképernyős megjelenések szempontjából. Nincs ez másként idén sem.

Az idei január még furcsább, különlegesebb, kicsit zsúfoltabb (és még sorolhatnánk az ide illő, a helyzetet megfelelően leíró jelzőket) a WGA és a SAG-AFTRA sztrájkok miatt, amelyek késleltették néhány sorozat visszatérését, ez pedig erősen hatással van a streamingre. 

Lássunk hát 6 olyan alkotást, ami mindenképp figyelmet érdemel így, az év eleji szürkés, sokszor lapos napokban!

#6

dráma | krimi | misztikus

HBO Max

Liz Danvers és Evangeline Navarro nyomozók hat férfi eltűnése kapcsán kutatnak, akik a Tsalal sarkvidéki kutatóállomáson dolgoznak, ahol az éjszaka több mint 24 órán át tarthat. több»

Az HBO antológiasorozatának, a negyedik évadában a történet Alaszkába kalauzol el minket, miközben a szereplők nyolc férfi eltűnése után nyomoznak, akiknek egy kutatóállomáson veszett nyomuk. Jodie Foster és Kali Reis a főszerepben, Issa López pedig showrunnerként jegyzi az évadot. Ez az első évad, amikor a sorozat készítője, Nic Pizzolatto nem alkotóként vagy íróként vesz részt a készítésben. A 4. évad premierje január 14-én lesz az HBO-n.
#5

59 A levegő urai  (2024)

(6)

akció | dráma | thriller

Apple TV+

A Donald L. Miller azonos című könyve alapján és John Orloff forgatókönyvével készült Masters of the Air a 100. bombázócsoport (a „Véres Század”) tagjainak sorsát követi,... több»

Austin Butler, Callum Turner, Barry Keoghan, Ncuti Gatwa és további sztárok jönnek a második világháborús drámában! A 2007-es „A levegő mesterei: Amerika bombázófiúi, akik megvívták a légi háborút a náci Németország ellen” című, Donald L. Miller könyvén alapuló sorozat egy meghatározott egységet, a „Véres Százat” követi. A sorozat a 2001-es „Band of Brothers” és a 2010-es „The Pacific” kvázi kísérője, kiegészítője. A John Shiban és John Orloff által készített sorozatot Cary Joji Fukunaga, Dee Rees, Tim Van Patten, Anna Boden és Ryan Fleck rendezi. A sorozat premierje január 26-án lesz az Apple TV+-on.
#4

82 Máshon  (2024)

(3)

dráma

Amazon Prime Video

A Hongkongban élő külföldiek egy szűk csoportjának személyes és szakmai életébe pillanthatunk bele. több»

A kritikusok által elismert filmje, a The Farewell után Lulu Wang rendező visszatér a Expats című minisorozattal és benne Nicole Kidmannal, mint főszereplővel. A sorozat Hongkongban élő emigránsok egy csoportját, valamint személyes és szakmai életét követi nyomon. Janice Y.K. „The Expatriates” című regénye alapján. A sorozatban Ji-young Yoo, Jack Huston, Sarayu Blue, Brian Tee, Flora Chan és mások is megjelennek. A sorozat premierje január 26-án lesz az Amazon Prime Video-n.
#3

dráma | krimi | thriller

Apple TV+

Két briliáns nyomozót követhetünk nyomon, akik egy történelmi jelentőségű gyilkossági ítélet miatt vívott kötélhúzás során faji kérdésekkel, intézményi kudarcokkal és... több»

Peter Capaldi és Cush Jumbo a brit krimisorozat főszereplői. A sorozat két zseniális nyomozót követ, akik egy névtelen telefonhívás miatt kerültek össze, ami egy régi gyilkossági ügyhöz irányítja őket. A Paul Rutman által alkotott sorozatban Dionne Brown, Stephen Campbell Moore, Charlie Creed-Miles és mások is feltűnnek. Az 1. évad premierje január 10-én lesz az Apple TV+-on.
#2

58 Echo  (2024)

(5) (5)

akció | dráma | kaland | krimi | misztikus | sci-fi

Disney+

Maya Lopeznek szembe kell néznie a múltjával. Életében akkor léphet tovább, ha újra kapcsolatba kerül indián gyökereivel és megérti a család és a közösség jelentőségét. több»

A Marvel az Echoval indítja 2024-et. Először a Sólyomszemben mutatták be a karaktert, Maya Lopezt, aki miközben múltjával foglalkozik, hogy újra kapcsolatba kerül indián gyökereivel, komoly nehézségekkel néz szembe, az őt üldöző Fisk miatt. A Marion Dayre által készített sorozatban Alaqua Cox főszereplője, Chaske Spencer, Tantoo Cardinal, Devery Jacobs, Zahn McClarnon, Cody Lightning, Graham Greene, Vincent D'Onofrio és Charlie Cox egyaránt feltűnik.1. évad premierje január 9-étől nézhető a Disney+-on.
#1

73 A Sun-fivérek  (2024)

(6)

akció | dráma | vígjáték

Netflix

A film Charles Sunt követi nyomon, a tajpeji gengsztert, aki belerázódott a kegyetlen gyilkos életébe, de Los Angelesbe kell mennie, hogy megvédje anyját és öccsét, miután apját... több»

Az immár Oscar-díjas Michelle Yeoh a Netflix legújabb sorozatának, az eredeti címen, a The Brothers Sunnak a főszereplője. A Brad Falchuck és Byron Wu által készített sorozat azt követi nyomon, hogy egy tajvani triád fejének meggyilkolása után milyen események indulnak be. A sorozat már látható a Netflixen!