Erről a terroristás, repülőgép-szerencsétlenséges filmről még sokat fogsz hallani, a Bourne-trilógia rendezője a fedélzeten

Paul Greengrasst szeződtették, hogy adaptálja a T.J. Newman „Drowning: The Rescue of Flight 1421” című regényét.

Greengrass írja, rendezi és készíti a filmet, amely a Warner Bros-nál játszódik. A stúdió az év elején győzött egy licitháborúban. A Warner Bros. Motion Picture Group társvezetői, Michael De Luca és Pam Abdy nyerték a licitháborút, miután megegyeztek, hogy 1,5 millió dollárt fizetnek a jogokért, és további 1,5 millió dollárt a gyártás első napján.

A stúdió a „Drowning” szerzőjét is megszerezte producernek.

A sztori

A  történet középpontjában egy repülőgép áll, amely hat perccel a felszállás után a Csendes-óceánba zuhan. A még életben lévők kénytelenek bezárni az ajtókat – de már késő. A gép az óceán aljára süllyed, tizenkét utassal, akik bentrekedtek. Köztük van egy mérnök és 11 éves lánya. Elhidegült felesége – ő egyben a lány édesanyja is – tagja az elit mentőcsapatnak, amely azon versenyzik, hogy megmentsék az utasokat, mielőtt elfogyna a levegő. A film szereposztása még nem ismert.

Így született a regény

Newman légiutas-kísérőként dolgozott, miközben megírta debütáló regényét, amely egy Los Angelesből New Yorkba tartó kereskedelmi járatot követ, és az út drámai fordulatot vesz, amikor a pilóta megtudja, hogy családját terroristák túszként tartják fogva. Ahhoz, hogy a családja élhessen, mindenkinek meg kell halnia a gépen. 

A rendezőről

Greengrass tucatnyi filmet rendezett, olyanokat, amelyek valós történeteket örökítenek meg, mint például a 9/11 (A United 93-as), a 2011-es norvég terrortámadások (július 22.) és a szomáliai kalózok eltérítése Phillips kapitány, és olyanokat is, melyek kitalált hősöket mutatnak be, mint az amnéziás CIA-gyilkosokról szóló Jason Bourne-filmek.

Legutóbb a 2021-es western A kapitány küldetése filmet rendezte, Tom Hanks főszereplésével, aki egy polgárháborús veteránt alakít, aki városról városra utazik, a legfontosabb híreket szállítva.