Ez a film még mindig veri bevételekben a Bosszúállók 4-et (az inflációval számolva)

Bár a Marvel Bosszúállók: Végjátékkal végül csak megdöntötte az Avatar rekordját, de ez mind csak szép és jó, ameddig nem számolunk az inflációval.

2,8 milliárd dollárt kaszált a premierje óta a Bosszúállók: Végjáték, mellyel átvette minden idők legmagasabb bevételű filmjének címét James Cameron Avatarjától. Bár ez az összeg egészen elképesztő, egyetlen hiányossága azonban van: az inflációval számolva máig nem a Végjáték a bevételi listák királya.

Valószínűleg a sokaknak okozunk most meglepetést, de a mozik királya továbbra is Sam Wood és Victor Fleming1939-es filmklasszikusa, az Elfújta a szél.

A film összbevételei (többször bemutatás után) jelenleg 402,3 millió dollárra rúgnak világszerte. A Vivien Leigh és Clark Gable főszereplésével bemutatott Elfújta a szélre csak Észak-Amerikában 215 millió (!) jegyet adtak el, amivel a mai napig csúcstartó.

Ha a dráma bemutatása óta eltelt nyolcvan év inflációjával számolunk (és persze akkori és mostani mozijegyek közti árrést sem hagyjuk figyelmen kívül), úgy az Elfújta a szél bevételei meghaladnák a 3,44 milliárd dollárt, ezzel szemben áll a Végjáték 2,789 milliárdja. És közben arról se feledkezzünk meg, hogy az inflációval számolva az Avatar továbbra is a Marvel szuperhősfilmje előtt áll.

dráma | háborús | romantikus | történelmi

Az amerikai polgárháború idején egy georgiai ültetvényes lánya,  Scarlett O'Hara beleszeret a szomszéd birtokos fiába, Ashley azonban unokatestvérét választja helyette.... több»