Ez a film taszította le a hétvégén a Barbie-t a trónról

A DC legújabb szuperhősfilmje, a Kék Bogár az amerikai jegypénztárak első helyét szerezte meg, és 25,4 millió dolláros debütálásával megelőzte (a hetek óta futó) a 21,5 milliót produkáló Barbie-t. 

Világviszonylatban a film 43 millió dollárt keresett, de az összképhez hozzátartozik, hogy ez a DC Cinematic Universe történetének egyik leggyengébb startja, míg a Barbie továbbra is jól teljesít, öt hét alatt 567 millió dollárt hozott csak az USÁ-ban, és jó úton halad afelé, hogy megelőzze a Super Mario Bros.: A filmet, ezzel megszerezve az év legnagyobb amerikai mozis sikerének címét.

A nagy gyártási és marketing költségvetés ellenére a Kék bogárnak nem lesz könnyű kiharcolnia a nullszaldót, mivel meglehetősen vegyes kritikákat kapott. A Warner Bros. a film gyenge teljesítményét részben a Hilary trópusi vihar hatásának tulajdoníthatja, különösen Dél-Kaliforniában. A Shazam 2 - Az istenek haragja és a Flash – A Villám után úgy tűnik, még nem törik meg a DC-átok. 

A Universal Kivert kutyák című filmje szintén kiábrándítóan debütált, globálisan mindössze 10 millió dolláros bevételt ért el, miközben múlt héten bemutatott a Meg 2. - Az árok világszerte átlépte a 300 millió dollárt, de nem teljesített olyan jól, mint elődje.

A Kék bogár és a Kivert kutyák már szintén látható a hazai mozikban.

59 Kék Bogár  (2023)

akció | kaland | sci-fi

Jaime Reyes (Xolo Maridueña) egy mexikói gyökerekkel rendelkező fiatal amerikai, aki Texas állambeli El Pasóban él. Amikor egy nap hazaér az iskolából, felfedez egy furcsa kis... több»