Ez a legerősebb januári filmes hétvége: 6 újdonság, amit CSAK a mozikban láthatsz ezen a héten (4. hét, 2024)

Valóban rég láttunk már ennyire erős felhozatalt a mozis premierek közt, mint amire ezen a héten készülhetünk! A hat új film, amely e hét csütörtökön fog debütálni a hazai mozikban, igazi sztárparádéval kecsegtet. A Villám Charlie-ban Pierce Brosnant, a Csábító leckékben pedig Jenna Ortegat láthatjuk majd.

A Villám Charlie az egykor James Bondot alakító Pierce Brosnan új akciófilmje, amelyben egy bérgyilkost alakít. A gond csak az, hogy legutóbbi célpontjának eltűnt a feje, anélkül pedig nehezen bizonyíthatja, hogy a megfelelő embert tette el láb alól.

A szabadság hangja egy életrajzi dráma, amely igen kemény témát, a gyermekkereskedelmet és a pedofíliát járja körbe. Főhőse egy valóban létező szövetségi ügynök, Tim Ballard, aki tizenkét éven át nyomozott a gyermekkereskedők és pedofilok után.

Egy olasz-francia-német történelmi dráma is érkezik, az Elrabolták az 1800-as években játszódik, amikor a zsidó családokban tilos volt katolikus gyermeket nevelni. Márpedig Edgardo Mortarát csecsemőkorában titokban megkeresztelték, amikor halálos betegnek hitték, hogy így tiszta lélekkel mehessen a túlvilágra. Ám később meggyógyult és évekre rá kiderült a kereszténysége.

A Csábító leckékben egy írói pályára vágyó gimnáziumi tanárt ismerhetünk meg, aki megismerkedik egy új diáklánnyal. Kettejük kapcsolata lassan egyre bonyolultabbá válik, ami veszélybe sodorhatja a tanár álmait és karrierjét is.

A Szegény párák egészen különleges kalandnak ígérkezik. Főhőse Bella Baxter, akit egy zseniális, de különc tudós hoz vissza az életbe. Bella különleges, mindent meg akar ismerni a világból, ezért amikor megismerkedik a züllött ügyvéddel, Duncannel, elszökik vele. A film igazi sztárparádét ígér: Emma Stone, Mark Ruffalo és Willem Dafoe alakítják a főszerepeket.

A végére pedig egy romantikus történelmi dráma maradt, A szenvedély íze Franciaországból. A film a kiváló szakácsnő, Eugenie és munkaadója, a nagy gourmet hírében álló Dodin Bouffant szerelmét és kapcsolatát mutatja be.

#6

80 A szenvedély íze  (2023)

(3) (5)

dráma | romantikus | történelmi

Mozikban | Telekom TVGO (2024.05.01.)

Eugénie, a kiváló szakácsnő 20 éve dolgozik a híres gasztronómus Dodinnak. Az évek során a gasztronómia iránti szenvedélyük és az egymás iránti kölcsönös csodálatuk... több»

Eugénie, a kiváló szakácsnő 20 éve dolgozik a híres gasztronómus Dodinnak. Az évek során a gasztronómia iránti szenvedélyük és az egymás iránti kölcsönös csodálatuk szeretetteljes kapcsolatot eredményezett. Ennek eredménye egy sor olyan, az előzőnél is finomabb és finomabb étel lett, amelyek a világ legnagyobb szakácsait is lenyűgözték. A szabadságra vágyó Eugénie azonban soha nem akart hozzámenni Dodinhoz. Ezért Dodin úgy döntött, hogy olyasmit tesz, amit még soha nem tett: főz neki.
#5

62 Szegény párák  (2023)

(14) (5)

romantikus | sci-fi

Mozikban | Disney+ | Telekom TVGO

Egy fiatal nőt, Bella Baxtert (Emma Stone) a hétköznapinak aligha nevezhető tudós, Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe) visszahozza az életbe. Baxter vezetésével Bella útra kel, hogy... több»

Yorgos Lanthimos új filmje elképesztő történet Bella Baxter fantasztikus fejlődéséről. A fiatal nőt a zseniális elméjű és szokatlan módszereket alkalmazó tudós, Dr. Godwin Baxter hozza vissza az életbe. A férfi védelmét élvezve, Bella vágyik a tudásra. Szomjazza a világ dolgait, így elszökik Duncan Wedderburnnel, a dörzsölt és züllött ügyvéddel, s ketten együtt kontinenseken átívelő, szélsebes kalandra indulnak. Korának előítéleteitől szabadon, Bella roppant iramban fejlődik, hogy szándékának eleget téve kiálljon az egyenlőség és szabadság mellett.
#4

44 Csábító leckék  (2024)

(6) (2)

dráma | vígjáték

Miller tanárként többre vágyik az élettől. Eredetileg írónak készült, de egy kisvárosi középiskolában irodalomtanárként éli mindennapjait. Élete akkor vesz fordulatot,... több»

Miller tanár úr többre vágyik. Író akart lenni, és most egy kisvárosi középiskola irodalomtanára. Azután találkozik Cairóval. A lány tehetséges, művelt, különleges… és nagyon szép. És unatkozik. Megkörnyékezi a tanárát, együtt egyre messzebb sodródnak a tananyagtól, és a férfi már maga sem tudja, mi történik vele. A 18 éves diáklány olyan szenvedélyeket ébreszt benne, amelyekről nem tudta, hogy léteznek. De ez a lány kiszámítatlan. És író akar lenni: vagyis mindig gondoskodik egy új, váratlan fordulatról…
#3

72 Elrabolták  (2023)

(2) (4)

dráma | történelmi

A tizenkilencedik század második felében járunk, és forradalmi változások söpörnek végig a viharos Olaszországon. Egy éjszaka a pápai gárda betör a zsidó Mortara család... több»

1851-ben Bolognában megszületett Edgardo Mortara, egy zsidó család hatodik gyermeke. A csecsemő néhány hónaposan súlyosan megbetegedett és nem javult az állapota, keresztény szolgálójuk pedig abban a hitben volt, hogy a gyerek haldoklik, ezért titokban megkereszteltette a csecsemőt, hogy ha meghal, tiszta lélekkel mehessen a túlvilágra. A gyermek később meggyógyult, ám évekkel később kiderült a keresztelés ténye. A korban zsidó család számára tiltott volt katolikus gyerek nevelése, ezért IX. Pius Pápa intézkedett, hogy a fiút vegyék el a családtól és a Vatikánban nevelkedjen tovább. A kétségbeesett szülők igyekeztek mindent elkövetni, hogy visszakapják a gyereküket.
#2

65 A szabadság hangja  (2023)

(11) (4)

akció | dráma | életrajzi | krimi | thriller | történelmi

Telekom TVGO

Tim Ballard (Jim Caviezel) az Amerikai Egyesült Államok kormányának különleges ügynökeként dolgozik. A belbiztonsági minisztériumban a nemzetközi gyermek- és emberkereskedelem... több»

A szabadság hangja főszereplője a valóságban is létező Tim Ballard szövetségi ügynök, aki 12 éven keresztül nyomozott gyerekkereskedők és pedofilok után. Munkája rendkívül kimerítette mentálisan és lelkileg, és bármennyire sikeres akciókat hajtott végre, az elrabolt gyerekek nagy része nem került vissza a szüleihez. Ballard ezért nyugdíjazása előtt néhány hónappal felmondott, hogy Dél-Amerikába utazzon és hasonlóan elszánt emberekkel folytassa a gyerekek felkutatását. Az Operation Underground Railroad nevű szervezete 10 év alatt több ezer gyereket mentett meg és szintén több ezer emberkereskedőt tartóztatott le. A filmben egy testvérpár utáni nyomozását követjük végig, ami szélsőséges munkamódszerekre készítette az ügynököt.
#1

60 Villám Charlie  (2023)

(2) (2)

akció | dráma | krimi

Mozikban | Telekom TVGO

Charlie Swift húsz éve dolgozik Stannek, az idősödő maffiafőnöknek ezermesterként és bérgyilkosként egyaránt. Amikor egy rivális főnök megpróbálja likvidálni Stant és... több»

A problémamegoldó Charlie-nak van egy megoldhatatlannak tűnő problémája: az általa frissen kiiktatott gengszternek hiányzik a feje, márpedig a munkáért csak úgy tudja felvenni a fizetségét, ha sikerül azonosítani a holttestet. Ekkor lép a képbe az áldozat ex-felesége, aki mindennel rendelkezik, amire a férfinak szüksége van. Charlie megbízója azonban egy kegyetlen bűnöző, így a gondok inkább csak sokasodnak, mint eltűnnek, s ezzel kezdetét veszi egy féktelen hajsza.