2020.04.17   szerző: GGS   hozzászólások: 0

Biztosan nem így szerették volna elérni, de nagyon úgy tűnik, hogy már most megvan az idei év legsikeresebb filmje. Normál körülmények között persze már mostanra lekerült volna a trónról, de idén pont nem normálisak a körülmények. Így nagyon könnyen lehet, hogy a Bad Boys 3 - Mindörökké rosszfiúk már most ünnepelheti idei elsőségét.

A filmet még januárban, vagyis jóval a globális válság kirobbanása előtt mutatták be a mozikban. Mind a kritikusok, mind a rajongók pozitívan fogadták Mike és Marcus visszatérését, ami megmutatkozott a bevételekben is. A film ugyanis világszerte 419 millió dollárt hozott a konyhára.

Aztán márciusra az egész világ a feje tetejére állt. Előbb Kínában, majd Olaszországban és Spanyolországban, mostanra pedig az Egyesült Államokban alakultak ki tízezre koronavírus-gócpontok. Ez az egész világgazdaságra jelentős hatással van, beleértve a szórakoztatóipar lényegében minden szegmensét. A filmiparban nem csak a forgatások álltak le teljesen, de szinte az összes mozi hetek óta zárva tart világszerte. És egyelőre nagyon nem látni, hogy ez mikor változhat meg a közeljövőben. Kínában ugyan néhány hete volt már egy bátortalan próbálkozás az újranyitásra, de alig pár nap után ez el is halt.

Szóval jelenleg messze nem adottak a körülmények ahhoz, hogy bármely mozifilm egyáltalán csak megközelítse a Bad Boys 3 - Mindörökké rosszfiúk bevételi mutatóit. Vagyis akár már most, a nyár előtt kijelenthetjük, hogy ez a film lett az év legsikeresebb alkotása. Hiszen, ha még idén újra is nyitnának a mozik, a legtöbb blockbustert már eleve 2021-re halasztották a stúdiók, tehát legfeljebb csak kisebb kaliberű újdonságok debütálhatnak a mozivásznon.

Persze normál esetben már nagyjából mostanra lekerült volna a trónról, hiszen ezekben a hónapokban olyan filmek debütáltak volna a mozikban, mint a 007 Nincs idő meghalni, a Mulan vagy a Fekete Özvegy. Ezek bármelyikét erősebbnek érzi előzetesen a szakma, bőven lekörözhették volna a rosszfiúkat.