Ez lesz 2020 legsikeresebb filmje?

Biztosan nem így szerették volna elérni, de nagyon úgy tűnik, hogy már most megvan az idei év legsikeresebb filmje. Normál körülmények között persze már mostanra lekerült volna a trónról, de idén pont nem normálisak a körülmények. Így nagyon könnyen lehet, hogy a Bad Boys 3 - Mindörökké rosszfiúk már most ünnepelheti idei elsőségét.

A filmet még januárban, vagyis jóval a globális válság kirobbanása előtt mutatták be a mozikban. Mind a kritikusok, mind a rajongók pozitívan fogadták Mike és Marcus visszatérését, ami megmutatkozott a bevételekben is. A film ugyanis világszerte 419 millió dollárt hozott a konyhára.

Aztán márciusra az egész világ a feje tetejére állt. Előbb Kínában, majd Olaszországban és Spanyolországban, mostanra pedig az Egyesült Államokban alakultak ki tízezre koronavírus-gócpontok. Ez az egész világgazdaságra jelentős hatással van, beleértve a szórakoztatóipar lényegében minden szegmensét. A filmiparban nem csak a forgatások álltak le teljesen, de szinte az összes mozi hetek óta zárva tart világszerte. És egyelőre nagyon nem látni, hogy ez mikor változhat meg a közeljövőben. Kínában ugyan néhány hete volt már egy bátortalan próbálkozás az újranyitásra, de alig pár nap után ez el is halt.

Szóval jelenleg messze nem adottak a körülmények ahhoz, hogy bármely mozifilm egyáltalán csak megközelítse a Bad Boys 3 - Mindörökké rosszfiúk bevételi mutatóit. Vagyis akár már most, a nyár előtt kijelenthetjük, hogy ez a film lett az év legsikeresebb alkotása. Hiszen, ha még idén újra is nyitnának a mozik, a legtöbb blockbustert már eleve 2021-re halasztották a stúdiók, tehát legfeljebb csak kisebb kaliberű újdonságok debütálhatnak a mozivásznon.

Persze normál esetben már nagyjából mostanra lekerült volna a trónról, hiszen ezekben a hónapokban olyan filmek debütáltak volna a mozikban, mint a 007 Nincs idő meghalni, a Mulan vagy a Fekete Özvegy. Ezek bármelyikét erősebbnek érzi előzetesen a szakma, bőven lekörözhették volna a rosszfiúkat.