Az utóbbi években több filmes alkotó is hangot adott fenntartásainak a Marvel filmes univerzumával szemben, többek között James Cameron, akiről köztudott, hogy hosszú éveken keresztül nem kifejezetten volt oda a franchise-ért. Azt azonban, hozzá kell tenni, hogy Cameron végül tisztelgett a Bosszúállók: Végjáték előtt, miután a produkció minden idők második legmagasabb bevételét hozta, lekörözve ezzel a Titanicot.

Quentin Tarantino azonban úgy tűnik, nem a fentiek táborát erősíti. A rendező a napokban adott interjút az Empire Magazine számára legújabb filmje, a Volt egyszer egy Hollywood kapcsán. Tarantino elmondta, hogy bár az utóbbi időben nem igazán követte a szuperhősuniverzum történéseit, a Végjáték sikerét látva megpróbál mindent pótolni, hogy végre megnézhesse a szuperprodukciót.

A rendező ráadásul azt is elárulta, melyik az eddigi kedvence darabja a szériából. „Legutoljára a Ragnarökköt láttam, és egyszerűen imádtam. A kedvenc részem a 2012-es Bosszúállók óta” – nyilatkozta Tarantino.

Annyi bizonyos, hogy Taika Waititi rendezése új életet lehelt a Thor filmekbe, kérdés azonban, mit szól majd Tarantino Végjátékhoz, amely mindeddig a franchise legmonumentálisabb darabjának számít.