Ez volt az évtized legnagyobb mozifilmes bukása (Elképesztő filmrekordok)

Bár a filmgyártás anyagi szempontból nem egy megúszós műfaj, ettől függetlenül láthattunk már olyan nagysikerű alkotásokat, amelyek elképesztően alacsony költségvetésből készültek. A film, amelyről viszont a következő néhány sorban szó lesz viszont ennek épp ellenkező példája lesz majd.

A közös szenvedély 2014 augusztusában került a hazai mozikba, olyan nagy nevek vállaltak benne szerepet, mint  Tim Roth, Gérard Depardieu, Sam Neill, Thomas Kretschmann, Fisher Stevens, Antonio de la Torre és Roger Van Hool, ez az illusztris színészgárda sem volt azonban elegendő ahhoz, hogy a produkció jelentősnek mondható sikert érjen el.

A film története a modernkori labdarúgás egyik kiemelkedő mozzanatát dolgozza fel, amikor néhány szakember összefog, hogy létrehozzák a Nemzetközi Labdarúgó-szövetséget. A kezdet persze nehéz, 1930-ban azonban megvalósul az első világbajnokság Uruguayban.

Talán mondani se kell, hogy A közös szenvedély költségvetésének 90 százalékát a FIFA finanszírozta, a film csaknem 29 millió dollárból készült el...és ment is gyakorlatilag azonnal a kukába. Az amerikai nézöközönség ugyanis enyhén szólva sem rajongott a filmért, 607 dollárt hozott ugyanis a konyhára.

Már csak hab a tortán, hogy a filmen a szakma is alaposan elverte a port, a The Guardian kritikusa ugyanis egyfajta önfényezésnek és kultuszgyártásnak címkézte A közös szenvedélyt.

dráma | sportfilm | történelmi

A közös szenvedély a labdarúgás modernkori történelmének legfontosabb lépéseit örökíti meg. A 20. század elején néhány mindenre elszánt szakember összefog, hogy... több»