Ezeket a sci-fiket fogod nézni 2021-ben!

Bár a koronavírus alaposan felforgatta a hétköznapokat és a filmipart, azért az élet nem állt még le teljesen. Csak épp nagyjából minden tolódik. Éppen ezért számos olyan mozi, amit eredetileg már idén bemutattak volna, végül csak 2021-ben kerülhetnek műsorra. Ez gyakorlatilag minden műfajra érvényes, így a sci-fikre is. Lássuk, milyen sci-fiket nézünk (remélhetőleg) 2021-ben!

Nos, a lista sajnos jelenleg nem nyúlik túl hosszúra, vagyis fogalmazhatunk úgy, hogy egyelőre kevés címben lehetünk biztosak. Ezek közül az első a Tom Holland főszereplésével készülő A fejedbe látok, amely a tervek szerint januárban debütálhat. A filmben egy olyan világot ismerhetünk meg, amelyben mindenki hallja mindenki gondolatait, de cserébe nincsenek nők.

Néhány hónappal később érkezhet egy olyan alkotás, amit már idénre is nagyon vártunk, a Szellemirtók: Az örökség. Miután az előző reboot csúfos kudarcot vallott, most az eredeti szereplők unokáival próbálják meg újra eladni a szellemes-protonágyús sztorit. Premier elvileg márciusban.

Szintén márciusban várható egy igen érdekesnek ígérkező Marvel-mozi, a Morbius. A DC-vonalon már korábban nekiláttak a gonoszok saját filmjeinek, a Marvel egyelőre még adós a rosszfiúk filmjeivel. A Morbius egy tudósról szól, aki véletlenül vámpírrá változtatja magát.

Keanu Reeves jövőre két nagy negyedik résszel is debütálhat, de most ezek közül minket a Mátrix: Feltámadások érdekel. Rajongók milliói várják kíváncsian, hogy miképp szeretnék folytatni a trilógiát, illetve hogyan hozzák vissza Neót és Trinityt a halálból. Jövő májusban kiderülhet.

A Végtelen is egyfajta szuperhős mozi lesz. A történet egy tudathasadással diagnosztizált férfiról szól, akiről kiderül, hogy valójában az előző életének emlékei elevenednek meg előtte újra. Ő is egy szuperemberekből álló csoport tagja, akin épp a világ sorsa múlik. Premier májusban Mark Wahlberggel.

Végül, de nem utolsó sorban ne feledkezzünk meg a Dűne-ről sem, mely körül még most is áll a báll, annak kapcsán, hogy a filmet egy időben tervezik bemutatni a mozikban és az HBO Max-on. Hogy miként alakul majd a premier sorsa, az kérdéses, de jövőre egész biztosan látni fogjuk Denis Villeneuve szuperprodukcióját.