88 Vaják  (2019)

Kétségtelen, hogy Henry Cavill alaposan megszolgálta a Vaják főszerepét. A színész Ríviai Geraltot alakítja a Netflix sorozatában, amely a nagysikerű és immár kultikusnak számító videójáték és persze Andrzej Sapkowski azonos című regénye alapján készült.

Nem titok, hogy Cavill hatalmas rajongója a videójátékoknak, így a Vaják alighanem a kisujjában van, ebből kifolyólag az sem titok, hogy miután a színész tudomást szerzett arról, hogy a Netflix  tervei között szerepel a sorozat legyártása, szinte az összes ügynökét ráállította arra, hogy hozzanak össze egy meghallgatást a számára.

A Netflixnél ugyan rábólintottak a találkára, a sorozat kijelölt showrunnerje, Lauren Schmidt Hissrich azonban közel sem szerette volna így elkapkodni a dolgot. Hissrich egy interjúban ugyanis elárulta, hogy szinte még semmit sem látott a forgatókönyvből, amikor Cavill már bejelentkezett a szerepre. Nulla elképzeléssel pedig semmilyen üres ígéretet nem szeretett volna tenni senkinek sem, nem is beszélve arról, hogy a színész nyomulása a szerepért enyhén szólva is frusztráló volt.

Hónapokkal később közel 200 jelentkezőt hallgattak meg Geralt szerepér, Hissrich számára azonban még így is Cavill alakítása volt messzemenően a legígéretesebb, elmondása szerint a hangját legalábbis nem tudta kiverni a fejéből.