Ezért ért Thor Groot nyelvén

A közelmúltban a Bosszúállók: Végtelen háború egyik régóta húzódó kérdésére válaszolt James Gunn, miszerint miként lehetséges, hogy Thornak sikerült megértenie Groot egyedi nyelvét.

“Az én vagyok Groot!” mára már szinte szállóigévé vált, legalábbis amióta mozikba került A galaxis őrzői, és bár Groot szókincse valóban gyérnek tűnik, valójában egy igencsak komplex nyelvet használ, amelyet jó ideig úgy tűnt, hogy csupán társai értenek meg. Miután a Végtelen háború történetében Thor az Őrzőkhöz csapódott, kiderült, hogy ő is képes kommunikálni Groottal.

Thor mindezt egyszerűen azzal magyarázta, hogy még annak idején elvégzett egy szabadon választható nyelvkurzurst, James Gunn magyarázata alapján azonban ennél sokkal nagyszerűbb dologról van szó, a mennydörgés istene pedig egyszerűen csak viccelt, és valójában arról van szó, hogy Thor isteni képességei lehetővé teszik, hogy bármelyik idegen faj nyelvét megértsék az univerzumban.

Mindez azonban nem csupán Thor további képességeinek ismereteit tárja fel, hanem a karakter összetettségét is, amelyet még Taika Waititi bontakoztatott ki jobban a Ragnarökben, miután kiemelte az istenség humorosabb oldalát, ezzel is egy kicsit mélyebb jellemvilágot kölcsönözve számára.

Thor humorából pedig még többet kaphatunk a közeljövőben, ugyanis már a nyakunkon a  Thor: Szerelem és mennydörgés (premier július 7-én), és nemrég az előzetes is befutott a filmhez. Idelent mutatjuk, ha lemaradtál volna róla.

akció | fantasy | kaland | vígjáték

Lehetséges volna, hogy miután sikerült legyőzni Thanost, az őrült titánt, megmenteni a fél univerzumot, a Bosszúállók oszlopos tagja, Thor méltatlanná váljon mindarra, amelyet... több»