A rajongók többségének mostanra talán sikerült elfogadnia a tényt, hogy sem Robert Downey Jr., sem pedig Chris Evans nem szerepel majd a Marvel filmes univerzumában.

Bár a Bosszúállók: Végjáték egy 10 éves korszakát zárta le az MCU-nak, amelynek cselekménye egyúttal több szuperhős történetének végére tett pontot. Felmerül azonban a kérdés, Vasember és Amerika Kapitány miért egyszerre távozott Marvel világából.

A Disney D23 Expoján megjelent kiadványában olvasható egy interjú, amelyben Robert Downey Jr. némi magyarázattal is szolgál. „Ki kellett szállnunk. A munkánkhoz tartozott, hogy leszálljunk a buszról mielőtt az elindul a következő megálló irányába, de nagyon büszke vagyok arra, hogy mindketten ott leszünk, amikor a többiek is levetik a mezüket.”

Hogy Vasember vagy Amerika Kapitány visszatér-e még valaha bármelyik Marvel filmben pusztán egy kisebb cameo erejéig is, az egyelőre kérdéses. Mindenesetre Downey Jr. azt is elárulta, hogy egyenesen utál bármilyen „örökségről” is beszélni, amit ő hagyott volna a franchise-ra.