Az már egy ideje tudható, hogy folytatást kap a kultikus Gladiátor film, amely Russell Crowe karrierjében is áttörést hozott.

A filmet 12 kategóriában jelölték Oscar-díjra, amelyből ötöt meg is nyert, köztük a legjobb film és a legjobb férfi főszereplő díját is. Crowe viszont egy friss interjúban beszélt arról miért is volt “totális szemét” a forgatókönyv, amikor a produkcióhoz került.

“Magabiztos voltam a főszereplői képességeimet illetően. Amiben viszont nem voltam magabiztos a Gladiátor esetében, az a világ volt, ami körülvett benne. A lényeg, amit csináltunk, egy nagyszerű koncepció volt, de a forgatókönyv, az szemét volt. teljesen szemét. Voltak benne furcsa jelenetek. Az egyik történetesen az, amelyekben a híres gladiátorok és a fogatok szerepelnek. Néhány híres gladiátornak voltak támogatói szerződései olívaolaj termékekkel és hasonló dolgokkal. És ez mind igaz, de a mai közönség számára ez furának tűnik. Azt kérdeznék, hogy ‘Mégis, mi a f@sz ez?!’ Néha úgy éreztem, hogy talán az lenne a legjobb megoldás, ha felszállok egy repülőre és lelépek” - mesélte Crowe.

“A Ridley Scott-tal folytatott folyamatos beszélgetések adtak hitet. Egyszer azt mondta nekem: 'Semmi olyat nem veszünk fel, amiben te nem hiszel 100 százalékosan. Szóval, amikor ténylegesen elkezdtük a filmet, 21 oldalnyi forgatókönyvünk volt, amiben megegyeztünk. Egy forgatókönyv általában 103 vagy 104, 110 oldal terjedelmű, szóval hosszú út állt előttünk, és alapvetően ezeket az oldalakat már a film első részében felhasználtuk. Így mire eljutottunk a második forgatási helyszínre, ami Marokkó volt, valahogy utolértük magunkat” - tette hozzá a színész.

A Gladiátor végül 460 millió dollárt hozott a konyhára a készítőknek, és bár Gladiátor 2-vel kapcsolatban egyelőre kevés információ látott napvilágot, annyi már most tudható, hogy a cselekmény az első rész történései előtt játszódik majd, a főszerepben pedig Paul Mescal lesz látható.

91 Gladiátor  (2000)

akció | dráma | kaland

SkyShowtime (2023.02.14.)

Maximus (Russell Crowe) közkedvelt és jónevű római katona, aki az idős uralkodó, Marcus Aurelius bizalmát is élvezi. Ám ezt Marcus Aurelius féltékeny és őrült fia, Commodus... több»