Ezzel lezárhatjuk a legszórakoztatóbb Amerika kapitány-vitát

A Marvel moziverzum egyik húzóembere volt Amerika kapitány, aki Vasemberrel hol közösen, hol épp egymással szembe menve vezette a Földet védelmező szuperhősöket. Végül azért a Thanos elleni mindent eldöntő csatában együtt mentették meg a világot, amiből persze a többiek is alaposan kivették a részüket. Miután Tony Stark az életét áldozva kicsettintette Thanost a köztudatból, egy nagy korszak lezárult. Ennek részeként pedig Amerika kapitány visszautazott az időben, ám ahelyett, hogy a megbeszéltek szerint a küldetése teljesítésével visszatért volna, inkább a múltban maradt és szerelme, Peggy Carter mellett öregedett meg.

Igen ám, csakhogy Steve Rogers időutazása és a megöregedése ezernyi kérdést vetett fel. Milyen életet élt? Megütközött-e szupergonoszokkal? Harcolt-e a Vörös Őrzővel, az orosz szuperkatonával, aki később ezzel dicsekedett? És szűz volt-e Steve Rogers?

Utóbbi meglepő módon kifejezetten sok rajongót érdekel. Mielőtt szuperkatonává vált volna, aligha volt lehetősége elveszíteni a szüzességét. Miután szuperkatonává vált, még annyi lehetősége sem maradt. A filmekben egyébként sem sok ideje volt szerelmi életet élni, mivel szíve egész életében Peggy Carterért dobogott, így csak futó és felszínes románcra futotta tőle. Ő maga is bevallotta, hogy nem sok dolga volt korábban nőkkel.

Korábban egy interjúban a karaktert megformáló Chris Evans is amellett voksolt, hogy „kapi” még szűz. Ugyanakkor az Amerika kapitány trilógia forgatókönyvének írója más véleményen van. Stephen McFeely rámutatott, hogy Steve Rogers nem volt prűd. Amikor a világháború ideje alatt járta a világot és az amerikai háborús kötvényeket népszerűsítette egy amolyan vándorcirkusz tagjaként, ezernyi alkalma lehetett elveszíteni a szüzességét. És mivel nem egy kóristafiúról van szó, hanem egy igazi háborús veteránról, egy hősről, naná, hogy el is veszítette.

Ezzel a moziverzum legfontosabb kérdése megválaszoltatott, a vita pedig eldöntetett. Kérem, oszoljanak…