Fasiszta bosszúfilmet vitt Tarantino Cannes-ba

A 76. Cannes-i Filmfesztiválra Quentin Tarantino sem érkezett üres kézzel. Egy meglepetésfilmmel készült a rendező.

Quentin Tarantino a színpadra lépését Cannes-ban kitörő taps fogadta. A Kill Bill, a Ponyvaregény, mellyel 1994-ben Arany Pálmát nyert Cannes-ban és a Volt egyszer egy Hollywood rendezője a színpadon lelkesen mutatta be meglepetésfilmjét, A törvényes erőszak, az 1977-es Serge Leroy rendezésében bemutatott film 35 MM-es kópiáját.

Tarantino a fesztiválozókkal együtt nézte végig a film vetítését, noha saját bevallása szerint már sokszor látta. Mielőtt levetítették volna a filmet, azt tanácsolta a közönségnek, hogy lazítsanak:

“Dőljenek hátra, lazítsanak, nézzék meg a filmet, és nyugodtan legyenek egy kicsit kevésbé franciásak, mint általában! Ha el akarják engedni magukat, engedjék el magukat! És ha sikítani akarnak a lövések alatt, sikítsanak a lövések alatt! Elhozzuk a grindhouse-t Cannes-ba!”

A film főhőse Charles Rane (William Devane), egy veterán, aki egy fogolytáborból tér vissza, ahol megkínozták. A város megünnepli, és egy nagy összeget kap egy groupie-tól (Linda Haynes), aki már nagyon várta a hazatérést. Csakhogy amikor tolvajok betörnek a házába, hogy ellopják a pénzt, és lemészárolják a feleségét és a fiát, Rane (újra) fegyvert ragad, és a groupie és egy régi bajtársa (Tommy Lee Jones) segítségével megpróbál a gyilkosok nyomára bukkanni.

Tarantino elmagyarázta, hogy ezzel az alkotással a forgatókönyv szerzője, Paul Schrader a fasiszta bosszúfilm kritikáját akarta megírni, csakhogy a szkriptet végül átírták, és ezt követően csak egy fasiszta bosszúfilm maradt.

akció | dráma | krimi

Egy férfi, akinek családját egy vasútállomáson elkövetett rablási kísérlet során megölték, úgy dönt, hogy saját kezébe veszi az irányítást, amikor a rendőrség nem jut a... több»