A hazai mozikba is megérkezett az év utolsó horrorja, a Sophia Takal rendezésében bemutatott Fekete karácsony. A friss bemutató kapcsán cikkünkben mindent összegyűjtöttünk, amit érdemes tudnotok az azonos című kultikus horror remake-jéről!

A horrorokra specializálódott Blumhouse legutóbb a Halloweent pörgette csúcsra a sorozat legnagyobb bevételt hozó filmjével, és most a műfaj egy másik klasszikusát turbózta fel a mai igényeknek megfelelően. A Hawthorne Főiskola az ünnepekre elcsendesedik. A diáklányokat egymás után öli meg a kampuszon egy ismeretlen tettes. De a gyilkos hamarosan ráébred, hogy ebben a generációban a fiatal nők nem hajlandók passzív áldozatok lenni, és készen állnak a végsőkig tartó küzdelemre. Idén decemberben eljön a Fekete karácsony, és lesz nagy meglepetés!

A produkciót Sophia Takal írta és rendezte (Démonaink, A sötétség titkai), míg a főbb szerepeket Imogen Poots, Cary Elwes, Aleyse Shannon, Brittany O'Grady, Lily Donoghue, Ben Black és Simon Mead alakítják.

Íme tehát 6 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Ez az első Fekete karácsony film melyben nem szerepel Andrea Martin.
  • A Fekete karácsony premierjét 2019. december 13-ra időzítette a Blumhouse, ami éppen péntek 13-ra esik.
  • Az 1974-es azonos című kanadai slasher horrort egyszer már remake-elték 2006-ban Glen Morgan rendezésében (Fekete karácsony).
  • A film produceri teendőit a Jason Blum produkciós cége, a Blumhouse látta el, mely az utóbbi évek számos sikerhorrorját is fejlesztette. Jason Blum és a filmet rendező Sophia Takal már korábbról is ismerték egymást, ugyanis együtt dolgoztak az Into the Dark című sorozaton a Hulunak.
  • A Fekete karácsony az 1974-es azonos című horror remake-je.
  • A Fekete karácsony forgatása 2019. június 23-án kezdődött meg Új-Zélandon. A stáb összesen 27 napot töltött a forgatással Dunedinben és Oamaruban. A munkálatok július 31-én értek véget.

Hazai premierdátum: 2019.12.12.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: