Novemberben kerül a mozikba a soron következő Marvel-film, a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!. A film egyik főszerepét az Emmy-díjas Michaela Coel alakítja, aki nemrégiben a Vogue magazinnak adott interjút. Ebben elárult, mi volt az egyetlen ok, amiért elvállalta a szerepet.

A színésznő azt nyilatkozta, hogy akkor döntött Aneka, a Dora Milaje (wakandai harcos nők különleges alakulata) katonája és oktatója karakterének megformálása mellett, amikor kiderült számára, hogy a szereplő meleg. Ez nagyon fontos, döntő tényező volt, mert Michaela Coel, bár Londonban született, ghánai származású, hiszen mindkét szülője ghánai.

Márpedig Ghánában igen szigorú melegellenes törvények vannak érvényben, amelyek még a gyarmati időkben gyökereznek. Ráadásul az ország parlamentje jelenleg egy újabb törvényjavaslatot tárgyal, amely még szigorúbban kezelni az LMBTQ mozgalmakat.

A színésznő elmondta, hogy egy meleg karakter megformálásával szeretne üzenni a ghánai népnek, és bízik benne, hogy csak azért, mert ő is ghánai származású, minél többet el fognak menni a moziba a filmre. Úgy véli, az új törvényjavaslat nem csupán politikai kérdés, mivel az emberek mindennapi életét befolyásolná drasztikusan.

Aneka egyébként nem az első queer karakter a Marvel moziverzumban, hiszen az Örökkévalókban a Brian Tyree Henry által megformált Phastos is nyíltan meleg szuperhős volt.