Felhőkarcoló: 6 meglepő érdekesség, amit tudnod kell a filmről

Hamarosan a mozikban Rawson Marshall Thurber filmje, melynek premierje kapcsán 6 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Már csak hetek kérdése, és a mozikban a világszerte milliók által várt Felhőkarcoló, mely minden bizonnyal nálunk is komoly sikerekre számíthat. A film rendezői székét Rawson Marshall Thurber foglalhatta el (Családi üzelmek, Kidobós: Sok flúg disznót győz), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Dwayne Johnson, Neve Campbell, Byron Mann, Pablo Schreiber, Adrian Holmes, Roland Møller és Paul McGillion. A forgatókönyvet Rawson Marshall Thurber szerezte.

Íme 6 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A film poszteréből, melyen Dwayne Johnson egy helikopterről ugrik az égő toronyházba, valóságos mém lett, mivel a számítások alapján képtelenség akkorát ugrani olyan távolságból.
  • A Felhőkarcoló Rawson Marshall Thurber első akciófilmje. A direktor korábban csak vígjátékokat forgatott.
  • Dwayne Johnson és Rawson Marshall Thurber rendező második filmje a Központi hírszerzés után.
  • A film forgatása 2017. augusztus 14-én kezdődött meg Vancouverben, British Columbiában.
  • A Felhőkarcolót bevallottan olyan produkciók inspirálták, mint a Pokoli torony, a Die Hard és az 1996-os azonos című akciófilm.
  • A Felhőkarcoló című akciófilmben Dwayne Johnson a világ legmagasabb épületében üldözi a terrorsitákat – igaz, ez az épület fiktív, mert 1067 méter magas, 240 emeletes függőleges várost még senki nem mert építeni. Hogy a sztori mégis valószerű legyen, a film alkotói azt az embert kérték fel szakértőnek, aki a világ legmagasabb – és létező – épületét, a dubaji Burdzs Kalifát tervezte. Adrian Smith a neve, és a következő legmagasabb épületet is ő alkotta, ez pedig az épülőben lévő szaúdi Dzsedda Torony, amely hamarosan túlszárnyalja méreteiben a Burdzs Kalifát. A filmet egyébként már kritizálják építészkörökben, amiért megkérdőjelezi a felhőkarcolók biztonságát: például miután felgyújtják a terroristák, nehéz eloltani. (UIP-Duna)

Hazai premierdátum: 2018.07.12.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni:

akció | kaland | katasztrófafilm | thriller

Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt... több»