Annak ellenére, hogy a színész megnyerte a volt felesége, Amber Heard ellen családon belüli erőszakkal kapcsolatos vádjait követően a rágalmazás miatt indított perét, még mindig persona non gratának számít Hollywoodban...

Johnny Depp nem szerepelt semmilyen, igazán jelentős filmben azóta, hogy 2020-ban kirúgták/lemondott a Legendás állatok és megfigyelésük franchise-ból, de ez nem igazán akadályozta meg az európai filmpiacot abban, hogy "megcsapolják" a színész tehetségét.

Az egyik rendező, akit kevésbé érdekeltek a Depp szereposztásával kapcsolatos viták, a francia Maïwenn, a Jeanne du Barry - A szerető rendezője, írója és főszereplő színésznője volt. A korabeli drámában Maïwenn egy "szexmunkást" alakít a 18. századi Franciaországban, aki XV. Lajos király - Depp által életre keltve - szeretője lesz.

Ilyen volt Depp-pel dolgozni a tárgyalások és a botrány lassú elülése után

A The Independentnek részletezve a színésszel való közös munka során szerzett tapasztalatait, (annak ellenére, hogy Depp, kvázi második esélyt kapott a franciaországi munkával) Maïwenn elmondta, hogy a színész időnként szakmaiatlan volt, nehéz volt vele dolgozni, nem volt hajlandó időben megjelenni, és félelmet keltett a film stábjában.

"Őszintének kell lennem. Nehéz vele forgatni" - mondta a rendező Depp forgatáson tanúsított viselkedéséről - "Az egész stáb félt, mert másfajta humora van, és nem tudtuk, hogy időben érkezik-e, vagy hogy rendben lesz-e, hogy elmondja a szövegét. Úgy értem, még ha ott is volt a forgatáson, időben, a stáb félt tőle".

De miben is állt Depp szakmaiatlansága?

Maïwenn állította, hogy Depp figyelmen kívül hagyta az SMS-eit, és csak akkor beszélt vele, amikor a saját csapata a közelben volt, ami megnehezítette a dolgokat a próbákkal és az egy hullámhosszra kerüléssel kapcsolatban. A problémák közé tartozott az is, hogy Depp nem jelent meg a forgatáson.

A hírek szerint "megtorlásképpen" a rendezőnő sem jelent meg, de Maiwenn visszautasította ezeket az állításokat: "Ez teljesen hamis!" - vágott vissza - "Sokszor vártuk Johnnyt. De én voltam az első, aki megérkezett a forgatásra, és az utolsó, aki távozott."

Tekintettel Depp feketelistára kerülésére, azt gondolhattuk volna, hogy a színész élni fog a franciaországi lehetőséggel, és "jól megmutatja" kritikusainak. De Maïwenn megjegyzései arra utalnak, hogy JD nem változtatott hírhedt szokásain.

"A forgatás óta nincs normális kapcsolatunk" - mondta Maïwenn utólag - "Johnny számomra egy hatalmas zseni, de ő egy másik világban él. Nem tudok vele kommunikálni."

Félelem és rettegés a JD-s forgatásokon

Ez a félelem a forgatócsoport körében nem teljesen alaptalan, sem nem ismeretlen a színészről szóló híreket követők számára. A Tupac Shakur halálának Las Vegas-i kivizsgálásáról szóló Hazugságok városa című krimi forgatása közben ugyanis olyan vádak kerültek felszínre, miszerint Depp 2017-ben kétszer bordán ütötte a forgatás egyik menedzserét, ami 2018-ban perhez, 2022-ben pedig egyezséghez vezetett.

Depp Hollywoodról

"Eldobhatóak, és ezt ők is tudják" - mondta Depp Hollywoodról - "Megdicsőült könyvelők, akiknek megvan a lehetőségük, hogy megnyomják a zöld lámpát és stúdiófilmeket készítsenek... de amikor megnyomják a zöld lámpát, és elköltöttek egy rakás pénzt is. A költségvetések nevetségesek ezeknél a filmeknél, valami romantikus vígjáték két nagyon népszerű emberrel. Az embereknek - az igazi embereknek - elegük van belőle."

dráma | életrajzi | történelmi

Jeanne, a kultúra és az élvezetek megszállottja. A munkásosztálybeli nő ügyesen használja intelligenciáját és báját, hogy fokozatosan feljebb lépjen a társadalmi... több»