Május 4-én, Szent Flórián napján, 18:00-tól a Pannonia mozilánc négy helyszínén (Lurdy Mozi, GoBuda Mozi, Pólus Mozi, Cinema MOM) újra bemutatják a Pokoli torony című filmet, amely idén ünnepli 50. évfordulóját. A vetítésre minden tűzoltó és katasztrófavédelmi dolgozó ingyenesen juthat be az igazolványának felmutatásával.

A Pokoli torony egy 1974-ben készült amerikai katasztrófafilm, amely az 1970-es évek egyik legnagyobb sikerét könyvelte el. A film két bestseller regény alapján készült, és a 20th Century Fox és a Warner Bros. közös produkcióban valósította meg. A kultfilm igazi sztárparádét vonultat fel, többek között Paul Newman, Faye Dunaway, William Holden és Steve McQueen főszereplésével. A film három Oscar-díjat nyert, és elsősorban azért vált rendkívül népszerűvé, mivel döbbenetes hitelességgel ábrázolja a tűzoltók heroikus munkáját.

A film története San Franciscóban játszódik, ahol a világ legmagasabb felhőkarcolójának átadásán hatalmas tűz üt ki, amelyet egy zárlatos kábel okoz. A tragédia közepette a tűzoltók és az épület tervezője, Doug Roberts (Paul Newman) próbálnak segíteni a bennrekedteknek.

akció | dráma | katasztrófafilm | thriller

San Franciscóban a világ legmagasabb felhõkarcolóját annak 135. emeletén tartott ünnepséggel avatják fel. A pusztító szerencsétlenség akkor kezdõdik, amikor a biztonsági... több»