Film készül Jack Nicholson és John Belushi hírhedt viszályáról (videó)

Jake és Sam Lewis korábban a Robin Williamsről szóló életrajzi film ötletével hívták fel magukra a figyelmet, a páros ezúttal pedig ismét egy izgalmas koncepcióval rukkolt elő.

A testvérpár a The Cowboy & The Samurai című projektje Jack Nicholson és John Belushi viharos kapcsolatát dolgozza fel, amelyből nem mellékesen máris kaptunk egy rövid részletet.

A film amolyan “igaz történeten” alapuló sztori, amely 1978-ban játszódik, amikor Nicholson a producerek tanácsa ellenére Belushit választotta a rendezői debütálásához, az Irány délre! című westernhez. A produkcióban Jamie Costa alakítja Jack Nicholsont, míg Belushi szerepében Sandy Danton látható.

“Hűek maradtunk ahhoz a hangulathoz, amely körüljárja ezt a két ikont, de ez inkább egy fiktív történet, amely valamennyire elrugaszkodott a valóságtól” - mondta Jake Lewis, amelyet a Variety magazin adott közre.

“Azt hiszem, a sikerünk abból fakad, hogy nem érezzük szükségét annak, hogy minden egyes pontot eltaláljunk az adott személy életében. Úgy gondoljuk, hogy sokkal hatékonyabb egy személy valódi jellemét megragadni egy-egy konkrét, kevésbé ismert pillanat feltárásával és felnagyításával” - tette hozzá Lewis.

Jake jelenleg stand-uposként lép fel Los Angelesben. Sam forgatókönyvírást tanult a Savannah College of Art and Designban, majd olyan stúdióknak dolgozott, mint a Warner Bros. és a Paramount. Bővebb hivatalos információ egyelőre nem jelent meg a The Cowboy & The Samurai projekttel kapcsolatban, a páros viszont elmondta, hogy saját kiadásban fogják megjelentetni.