Fizikai erőszak az Oscaron: Így reagált Hollywood Will Smith viselkedésére

Kétségtelen, hogy az idei Oscar-gála egyik legdöbbenetesebb pillanata az volt, amikor Will Smith megütötte Chris Rockot.

Rock épp a legjobb dokumentumfilmnek járó kategóriát konferálta fel, majd elsütött egy-két poént Jada Pinkett Smith kopaszodása kapcsán. Smith ezt követően felsétált a színpadra majd megpofozta pályatársát.

A történtek persze nem maradtak reakciók nélkül, ezzel kapcsolatban pedig jó néhány hollywoodi sztár kifejtette a véleményét.

“Hadd mondjak valamit, nagyon rossz gyakorlat felsétálni a színpadra és fizikailag bántalmazni egy komikust. Most mindannyiunknak azon kell aggódnunk, hogy ki akar a következő Will Smith lenni a klubokban és színházakban” - írja Kathy Griffin humorista a Twitteren.

“Az erőszak nem oké. A bántalmazás sosem megoldás, ráadásul ez a második alkalom, hogy Chris kigúnyolta Jada-t. Valakinek az autoimmun betegségén gúnyolódni egyszerűen kegyetlenség” - írja Sophia Bush.

Persze akadtak olyanok is, akik derűsebben fogadták a történteket, Conan O'Brien és Quinta Brunson egyszerűen őrültségnek titulálták mindezt, LaKeith Stanfield színész pedig egyszerűen csak annyit nyilatkozott az egészről, hogy “szürreális, ami történt”.

“Valaki a közönségből péntek este a nyitóműsorom alatt a színpadra rontott, és megpróbálta megdobni a hangszórót, elkezdett ütéseket mérni azokra az emberekre, akik megpróbálták megállítani, és lelökött egy biztonsági őrt. Félelmetes idők járnak. Szóval nem, nem találom szórakoztatónak, hogy valakit megütnek a színpadon” - tweetelte Fortune Feimster humorista.

Chris Rock egyébként nem sokkal később hivatalosan is bocsánatot kért.