Függőséget okoz: Emberevős, böngészőből indítható videojáték készült a Kokainmedvéhez

Rengetegszer előfordult már, hogy egy videojátékból filmet vagy sorozatot forgattak, lásd Vaják, Uncharted vagy épp a The Last of Us. De ugyanígy rengeteg példát lehet találni arra, amikor egy-egy mozifilmhez készül videojáték-adaptáció. Most is valami hasonló történt, az alany pedig ezúttal egy bedrogozott mackó.

Természetesen a jövő héten mozikba kerülő Kokainmedve című thrillerről van szó, amely lényegében pont arról szól, amit a címe sugall. Egy medve bedrogozva ámokfutásba kezd. A sztori 1985-ben játszódik és egy drogfutár lezuhant repülőjével veszi kezdetét. Egy fekete medve talál rá a szétszóródott árura és bele is kóstol. Hogy mi minden játszódhat le a buksijában, az jó kérdés, de az biztos, hogy a szokásosnál is vérengzősebb kedve lesz tőle.

A filmet egyébként valós események ihlették, most pedig egy videojáték alapjául is szolgál. Ezúttal nem kell GTA-szintű összetettségre gondolni, hiszen "csak" egy böngészőben futó játékról van szó. Egy 8-bites (vagyis igencsak a '80-as éveket idéző) látványvilágú alkotás, amelyben a bedrogozott maci bundájába bújhatunk. A feladat pedig egy kempingben amolyan Pac-Man módjára belakmározni a kemping lakóiból. A hírek szerint némi kokaint is kell fogyasztani menet közben a macival. A Cocaine Bear: The Rise of Pablo Escobear című játék a film hivatalos oldalán érhető el.

Ami a film valóságtartalmát illeti, természetesen a vérengzős részek lényegében kitalációk. Valójában egy medve 1985-ben valóban megdézsmálta egy kábítószerkereskedő kartell titkos erdei lerakatait, ám végül túladagolásban elpusztult. Az akkori becslések szerint a kokain összértéke 20 millió dollárra rúgott, amelyből több millió dollárnyi drogot fogyasztott el a medve.