2020.01.27   szerző: csd   hozzászólások: 1

George Lucas egyáltalán nem titkolta már korábban sem ellenérzéseit az új Star Wars trilógia kapcsán. Néhány héttel korábban pedig már arról is szó volt, hogy Lucas szívesen visszatérne a produkcióhoz.

Abban a kritikusok és a nézők egy része is egyetért, hogy az új Star Wars trilógia a cselekmény szempontjából nem sikeredett igazán összetettre. Az epizódok mintha kevésbé kapcsolódnának egymáshoz, mindezt pedig Lucas is kiemelte.

Épp ezért legszívesebben újra kézbe venné a dolgokat a Lucasfilmnél, hogy egy kissé javítson a filmszéria renoméján, mindezt azonban ahhoz a feltételhez kötötte, hogy teljes irányítást szeretne a franchise kreatív területén.

Lucas ráadásul magával hozná a csapatába Dave Filonit is, aki korábban a Star Wars: A klónok háborúja és a Star Wars: Lázadók munkálatain dolgozott. A We Got This Covered magazin legfrissebb értesülései szerint, amelyet korábbi biztos forrásaira kíván alapozni, a Lucasfilmnél sokan üdvözölnének egy ilyen döntést, így könnyen lehet, hogy kissé feszült helyzet alakulhat ki a stúdiónál a jövőben.

Bár a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy nem zárkózott el teljesen George Lucas visszatérésétől, korábban hangsúlyozta, hogy mint tanácsadóként fogadnák el az ő segítségét. Nem olyan rég pedig maga Kevin Feige is nyilatkozott arról, hogy szívesen átvállalná legendás sci-fi franchise igazgatását, így valószínűleg, hogy érezhető változások is történhetnek a következő években.