Golden Globe 2024: A 7 legnagyobb meglepetés és mellőzés az idei jelöléseken

Új hálózat, új főnökök, vadonatúj megállapodás a Beverly Hilton helyszínéről a sztrájkoló szállodai dolgozókkal...

Remélve, hogy új lapot nyithatnak, a Golden Globe tegnap reggel kihirdette jelöléseit. 

A 2024-es Golden Globe-nak az a plusz előnye, hogy január 7-én egy NFL-meccs után kerül megrendezésre. Tegnap Cedric the Entertainer és az NCIS sztárja, Wilmer Valderrama élőben mutatta be az új év első nagy díjátadójának jelöltjeit.

Sok ismerős név és várható jelölés akad a listában, de idén két új kategóriát is bevezettek. Most először a legjobb filmes és kasszasiker, valamint a legjobb televíziós stand-up komédiában nyújtott teljesítmény is díjazásban részesül majd.

Íme, a 81. Golden Globe várható és meglepő jelölései és lemaradásai közül 7. 

Harrison Ford

Bár az 1923 és Ford partnere, a csodálatos Helen Mirren kapott némi figyelmet, sajnos mindannyiunk Indy-je ezúttal nem került fel egyik kategóriában sem a jelölte listájára.

America Ferrera

A tegnapi napon rengeteg Barbie örülhetett, olyannyira, hogy akár rózsaszínűre is festhetnénk a díjátadót. Mégis, valahogy a múltbeli Globes-győztes Ferrera, a Greta Gerwig által rendezett blockbuster érzelmes szíve, nem kapott egyetlen jelölést sem.

Ferrari

Szomorú, de nem sikerült ráfordulni a győztes kanyarra Michael Mann Adam Driver vezette gyors és vad filmjének sem.

Napóleon

A Globe-szavazók úgy döntöttek, hogy Ridley Scott császárának nincs új ruhája. Így sajnos esélyt sem adtak Vanessa Kirby-nek sem.

Gary Oldman

Az Oscar-díjas színész ritkán nyújt kevesebbet, mint egy díjnyertes alakítást. A Utolsó befutók sztárjának jelenlétével az egész díjátadó szezon egy kicsit érdekesebbé vált. Bár ahhoz, hogy kitaláljuk, miért pont magát a sorozatot nem díjazták egyáltalán, ahhoz komoly kémkedés kell.

Taylor Swift

Senki sem szereti úgy a sztárokat a Hilton báltermébe hozni, mint a Golden Globe, és rebrand ide vagy oda, nyilvánvalóan eget és földet megmozgatnak, hogy Taylor ott legyen január 7-én és a CBS kamerái előtt. Ezt a The Eras Tour című koncertfilmjének sikere eredményezte. Nem rossz egy 250 millió dolláros kasszasikerhez képest, ami most minden idők legnagyobb bevételt hozó koncertfilmje.  

Elle Fanning

A Nagy Ő már nincs többé, de azért elég nagyszerű, hogy a színésznő, aki a sorozat (Nagy Katalin - A kezdetek) főszereplőjét adta nekünk, jelölést kapott.

Na, jó, még egy plusz egyet, mert......#dobpergés!

Nicolas Cage - Annyira visszatért, bébi!

A teljes listát itt találod!