Halle Berry élete legnagyobb szívfájdalmának nevezte az Oscar-díját

Oscart nyerni a legnagyobb elismerés, amit egy színész kaphat, ugye? Nos, ezzel nem is vitatkozik senki, ám abba már jóval kevesebben gondolnak bele, hogy mi következik ezután. Halle Berry is megtapasztalta, milyen átvenni az arany szobrocskát. És azt is, hogy mennyire nem úgy alakultak utána a dolgok, mint azt ő képzelte.

Halle Berry az első színesbőrű színésznő volt, aki a 2001-es Szörnyek keringője moziért kapta meg a legjobb színésznőnek járó Oscart. Ezzel tulajdonképpen történelmet írt. Ki ne gondolkodott volna úgy egy ilyen helyzetben, mint ő?

Halle Berry ugyanis azt hitte, ezzel az elismeréssel új szintre emelkedik a karrierje. Hogy ettől kezdve bombázni fogják a jobbnál jobb ajánlatokkal, és olyan szerepeket vállalhat el, amilyet csak kevesen. De nem így lett. Olyannyira nem, hogy az idén 54 éves színésznőnek talán még nehezebbé vált a munka Hollywoodban.

Elmondása szerint a díj megnyerése után ugyanúgy kaparnia kellett tovább a jó szerepekért, és nem feltétlenül alakult úgy a karrierje, ahogy remélte. Azt gondolta, az Oscar megnyerése nem csak számára nagy dolog, hanem tényleg mindenkinek az. Már csak azért is, mert tulajdonképpen nem csak ő az első színesbőrű színésznő, aki megnyerte a legjobb nő főszereplő díját, de máig az egyetlen is.

Mégis, az Oscar után olyan filmekben láthattuk „csak”, mint a Gothika, a Macskanő, a Vadidegen, a Felhőatlasz vagy épp legutóbb a John Wick: 3. felvonás - Parabellum. Ezek nem feltétlenül rossz filmek, de az is tény, hogy egyikben sem nyújtott Oscar-díjas alakítást…