Hamarabb jön a Ragyogás folytatása, mint vártuk

A stúdió előrébb hozta az ikonikus Ragyogás folytatásának, a Álom doktor premierjét 2020 januárjáról 2019 november 8-ára – ami nem csak azért örvendetes hír, mert a rajongók így két hónappal korábban láthatják majd a filmet – hanem van ennek egy technikai része is.

Januárban a stúdiók általában olyan filmekkel jelentkeznek, amelyeknek bukása borítékolható – míg a november olyan filmet hónapja, amitől sokat várnak. Elképzelhető, hogy a Warner az elején nem volt olyan magabiztos a filmmel kapcsolatban, mint most, amikor már pár héttel a forgatás után vagyunk.

Talán mégis érzik benne a lehetőséget, hogy akár egy kicsit is meg tudja majd közelíteni Stanley Kubrick és Jack Nicholson klasszikusát.

Az Álom doktor Danny Torrance felnőtt koráról szól: Danny a traumatikus gyerekkori élményein próbál felülkerekedni kisebb-nagyobb sikerrel, alkoholproblémákkal és dühkitörésekkel küzd, illetve mentálisan megnyomorított anyjával. Ám természetfeletti képességei nem tűnnek el, sőt még a hasznára is válnak: meg tud nyugtatni és el tud altatni zavarodott és hisztérikus embereket is. Egy nap a sors összehozza egy lánnyal, aki szintén birtokolja a ragyogást – és figyelmezteti Dannyt, hogy rossz emberek vannak a nyomában.

A film Mike Flanagan rendezésében készül  Stephen King könyvéből, a főszerepet pedig Ewan McGregor játssza, aki mellett olyan nevek tűnnek még fel, mint Rebecca FergusonJacob Tremblay és Bruce Greenwood.

Ha a dolog júl sül el, akkor ez a film is beállhat majd a hatalmas sikernek örvendő King-feldolgozások sorába – és adja az ég, hogy úgy legyen. Novemberben kiderül.