Az idei év egyik legütősebb horrorjának ígérkezik Eli Roth legújabb filmje, a Hullaadás, amelyhez befutott a végleges előzetes.

A film legszigorúbb korhatár-besorolást kapta Magyarországon, amelybe az idei évben megjelent Sikoly VI-ot és a Fűrész X-et is kategorizálták. Bárhogy is nézzük Roth egy igazi slasher filmmel készül, az előzetes pedig már hangulatában is megidézi a műfaj minden egyes kliséjét.

A film cselekménye a massachusettsi Plymouthban játszódik, ahol egy csapat tinédzsert és néhány felnőttet egy John Carver nevű gyilkos ámokfutó vesz üldözőbe. Mielőtt azonban Carver ámokfutására kerülne sor, a film az előző évi Hálaadás napján kezdődik, amikor a helyi Right Mart nagyáruház épp megnyitja kapuit az aktuális nagykiárustásra, így egyúttal egy erős társadalmi szatírát is kapunk.

Eli Roth egyébként nem csak rendezője, hanem írója is a filmnek, a főszerepekben Patrick Dempsey, Gina Gershon, Rick Hoffman, Jenna Warren, Milo Manheim, Addison Rae, Karen Cliche és Nell Verlaque láthatók. A Hullaadás idén december elején érkezik a hazai mozikba.

59 Hullaadás  (2023)

horror | misztikus | thriller

Egy kiátusításon történt tragikus esetet követően a hálaadás eredetének számító Massachusetts állambeli Plymouth lakói egy titokzatos gyilkos terrorizálásában találják... több»