Az ezredforduló egyik legjobb, de egyben legmegosztóbb filmje volt a Harcosok klubja. Tipikus példája annak, amikor valamit vagy nagyon szeret valaki, vagy nagyon nem, köztes állapot nem igazán akadt. A film rengeteg rajongóval bír mind a mai napig, akik máig találgatják, hogy ki is a történetet narráló titokzatos alak.

Egyes források szerint a fickót Jacknek hívják, mivel bár sosem mutatkozik be, a jellegzetes idézeteiben rendre Jackként hivatkozik magára. Ezt magyarul apának fordították, ezek a híres „Apa eze meg aza vagyok” idézetek. A filmben egyébként azután kezd így beszélni magáról, hogy az Edward Norton által alakított főhős egy történetet olvas egy magazinban. Valójában a forrás a Reader’s Digest egyik írása volt, amelyben egy ember szervei mesélnek első szám első személyben. Csak épp a magazin címét nem használhatták a filmben.

A filmből készült sajtóanyagok egyébként úgy néztek ki, mint az IKEA katalógusai. Ebben is Jackként hivatkoztak a narrátorra, sőt, DVD-kiadás extrái közt Edward Norton is így említi. Szóval jó eséllyel ez lehetett a neve. Az IKEA téma egyébként a filmben is visszaköszön, amivel a fogyasztói társadalom karikatúráját próbálták meg ábrázolni.

Mások szerint viszont a narrátor Tyler Durden. Ami azért érdekes, mert – spoiler! – Tyler Durden és Jack valójában ugyanaz a fickó. És valójában az egész film a fent említett fogyasztói társadalom kritikája, amit az IKEA-n keresztül mutatnak be. Mert a narrátor vagy Jack egy depressziós, apatikus és magányos fazon, aki valósággal függ az egyéniséget elpusztító nagy vállalatoktól, mint az IKEA. Éppen ezért hozza létre tudat alatt Tyler Durden figuráját, aki minden tekintetben az ő szöges ellentéte. Egy olyan fazon, akivé Jack legszívesebben válna. Rajta keresztül próbálja meg levetni a nagy vállalatok láncait.

Szóval nagy valószínűséggel valóban Jack a narrátor. Aki egyben Tyler Durden is.