Harley Quinn nélkül készül az Öngyilkos osztag 2

Harley Quinn új robbant be a DC filmes univerzumába, mint egy üstökös: Margot Robbie-t mintha csak erre a szerepre teremtették volna (bár ez a színésznő elég sok szerepéről elmondható, hiszen erős karaktere mellett igazi átváltozóművész).

A Suicide Squad - Öngyilkos osztag egyik legfontosabb karaktere ennek ellenére lehet, hogy mégis kimaradt a jelenleg készülő, és nagyjából két és fél év múlva érkező The Suicide Squad – Az Öngyilkos osztag-ből. Talán meglepő a hír, de ha megnézzük a mögöttes okokat, tulajdonképpen érhető.

Az anyagilag igen sikeres, ám a filmkritikusok által enyhén szólva is vegyes fogadtatású Suicide Squad  második részében rendezését James Gunn veszi át David Ayertől, aki eddig már sok nagy költségvetésű és igazi látványfilmben bizonyította, hogy ügyesen tudja szőni a történetszálakat. A rendezőt ugyan tavaly kirúgták A galaxis őrzői: 3. rész-ból néhány régi és igen rossz vicc miatt, ez karrierjét nem törte végérvényesen derékba, sőt.

Gunn a Suicide Squad kapcsán lehetőséget kap arra, hogy ismét az alapjairól építsen fel egy világot, teremtse meg a hangulatát, és kezdjen ismét egy gigantikus történetfolyamba, mert a DC-nek is érdeke, hogy a nem igazán megfelelő sikerült első rész után a jó útra térő rosszfiúk olyan filmet kapjanak, amilyet megérdemelnek.

Ha pedig más irányba megy a sztori, akkor miért ne lehetne kihagyni Harleyt?

Emellett számoljunk azzal is, hogy Robbie mostanában az egyik legtöbben foglalkoztatott színésznő, akinek sorban állnak a kasszasiker-várományos filmjei, ráadásul nem csak színésznőként, hanem producerként is tevékenykedik. Nem mellesleg Harley karaktere fel fog tűnni a jelenleg készülő Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása)ben, illetve a Warner tervei szerint akár trilógiát is kaphat.

Talán túl sok lenne a jóból, ha a 2021 augusztusára beütemezett Öngyilkos osztag 2-be is belepasszíroznák.

Az viszont nem kérdés, hogy Gunn valószínűleg olyan döntést hoz majd, ami anyagilag és szakmailag is megéri majd.