Top Gun: Maverick megelőzte a Fekete Párducot, és minden idők ötödik legnagyobb bevételt hozó filmje lett Észak-Amerikában.

Top Gun: Maverick átlépte a 700 millió dolláros bevételt Észak-Amerikában, ezzel egyike lett annak a hat filmnek, amely valaha is átlépte ezt a mérföldkövet a hazai jegypénztáraknál.

15 héttel a bemutató után Tom Cruise 1986-os kasszasikerének folytatása a maga 701 millió dolláros bevételével megelőzte a Marvel Fekete Párduc című szuperhősfilmjét (700,4 millió dollár), és az ötödik legtöbb bevételt hozó film lett Észak-Amerikában. 

A Top Gun folytatása nemzetközileg és globálisan már jó ideje lekörözte a Fekete Párducot. Pete "Maverick" Mitchell legújabb küldetése 740 millió dollárt hozott a tengerentúlon és 1,44 milliárd dollárt világszerte, míg T'Challa szuperhős kalandja 674 millió dollár kaszált a tengerentúlon és 1,347 milliárddal világszerte.

Észak-Amerikában a következő legnagyobb bevételt hozó film az Avatar 760 millió dollárral (bár a szeptemberre tervezett újbóli bemutatója még magasabbra fogja növelni ezt a bevételt), így a Top Gun: Mavericknek végül úgy fest, az 5. hellyel kell beérnie.

Világviszonylatban a Top Gun 2 a 12. legnagyobb bevételt hozó film, de gyorsan közelít a 11. helyhez, amelyet jelenleg a Disney a Jégvarázs 2-vel birtokol 1,450 milliárd dolláros bevétellel.

Cruise épp a tegnapi napon került ismét a figyelem középpontjába egy újabb hajmeresztő mutatványával, melyet itt mutattunk meg.

akció | dráma

SkyShowtime (2023.02.14.)

A légierőnél töltött három évtizednyi szolgálat után Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) tesztpilótaként folytatja karrierjét. Nem akarja, hogy kitüntetésben részesítsék,... több»