Hatalmasat szakított A dzsungel könyve

A Disney szuperprodukciója nem csak a kritikusokat, de a nézőket is elkápráztatta.

Jon Favreau legújabb filmje, A dzsungel könyve végzett az amerikai hétvégi bevételi lista élén. Az elemzők 88 milliós nyitóhétvégét jósoltak a produkciónak, ami végül 103 millióval zárta a hétvégét, ráadásul a kritikusok is rendkívül pozitívan fogadták Kipling művének legújabb adaptációját. Ez pedig még inkább megerősítheti a Disney-t abban, hogy érdemes a klasszikusokhoz nyúlnia, ugyanis az utóbbi évek adaptáció dömpingjében ezek a filmek rendre a bevételi listák élén végeznek világszerte. Nem mellesleg áprilisban eddig csak egyetlen olyan film volt, mely 103 milliós feletti nyitányt tudott produkálni, a Halálos iramban 7.

A második helyen az Ice Cube nevével fémjelzett franchise harmadik része, a Barbershop: The Next Cut (Birkanyírás) végzett, melyre 20 millió dollár értékben váltottak jegyet a mozizók. Jókorát bukott azonban a sztárparádéval érkező, hamarosan nálunk is debütáló Beépített tudat. Hiába Ryan ReynoldsKevin CostnerGary Oldman és Tommy Lee Jones, a thriller mindössze 5,8 millióval zárt.

Ami a korábbi premiereket illeti, a toplista utolsó dobogós helyét A főnök szerezte meg, mely akárcsak múlt héten (itthon is), most is megelőzte a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala-t. Az ötödik helyet a Zootropolis - Állati nagy balhé szerezte meg, mely közel két hónapja kirobbanthatatlan a listák éléről. Az animációs film világszerte már több mint 882 milliót kaszált.

A teljes bevételi listát a Mafab boxoffice felületén érhetitek el.