Hatalmasat szakított a Vaiana, Bradd Pitt hidegen hagyta a nézőke

A Disney legújabb animációs filmje alaposan elverte a mezőnyt.

A Dwayne Johnson nevével fémjelzett  Vaiana könnyedén húzta meg a hálaadási hétvégét. Az év ezen szakaszában csak egyetlen film tudott a Disney produkciójánál jobb nyitást elkönyvelni, a Jégvarázs. A Vaiana 55 millió dollárt kaszált az USA-ban, míg nemzetközi szinten további 16 millióval toldotta meg a bevételeit. Ráadásul a közönség mellett a kritikusok soraiban is hatalmas sikert aratott. A RottenTomatoes-on 122 szemlézett írást követően 98 (!) százalékon áll.

A dobogó második fokát a Harry Potter franchise spin-offja, a Legendás állatok és megfigyelésük szerezte meg a maga 45 millió dollárjával. Aligha van oka a Warnernek a búslakodásra, ugyanis a film premierjének második hétvégéje után már világszerte 473 milliónál jár. Hasonlóan kedvező helyzetben van a Marvel képregény adaptációja, a Doctor Strange, mert bár 'csak' a harmadik helyen végzett, de az elmúlt négy hétben már 616 milliót kaszált.

Ami a premierfilmeket illeti, a Vaianán kívül egyik frissen bemutatott produkció sem kezdett igazán erősen.  Brad Pitt és Marion Cotillard kém drámája, a Szövetségesek a negyedik helyet szerezte meg, ami semmiképp sem jó ómen a folytatásra. A 85 milliós büdzséből készült filmre a nézők mindössze 13 millió dollár értékben váltottak jegyet. Szintén leszerepelt  Billy Bob Thornton vígjátéka, a Tapló Télapó 2, mely ugyancsak csalódást keltő módon csak 6 millió dollárt könyvelhetett el a hosszú hétvégén, de a kritikusok is lehangolóan értékelték a filmet.

A teljes bevételi toplistát ide kattintva találjátok meg.