Helena Bonham Carter a The Times UK-nak adott nemrégiben megjelent interjújában a "cancel-kultúra" ellen emelte fel a hangját.

“Betiltasz egy zsenit a szexuális szokásai miatt? Több millió olyan ember lenne, akit, ha elég alaposan megnéznénk a magánéletét, kizárnánk. Nem tilthatsz be embereket. Gyűlölöm az eltörlés kultúráját. Eléggé hisztérikussá vált, és egyfajta boszorkányüldözés és a megértés hiánya uralkodik” - fogalmazott a színésznő.

Bonham Carter szerint nincs megbocsátás egy olyan ember számára, mint Kevin Spacey, de Johnny Depp számára igen, aki nevezetesen idén év elején megnyerte az Amber Heard elleni amerikai rágalmazási pert.

“Azt gondolom, hogy Amber Heard felszállt erre az ingára. Ez a probléma ezekkel a dolgokkal - hogy az emberek felugranak a szekérre, mert ez a trend, és hogy ők legyenek a poszterlányai a jelenségnek” - mondta a színésznő.

Bonham Carter megvédte J. K. Rowlingot is, aki az elmúlt években “össztűz” alá került, mert olyan nézeteket osztott meg, amelyeket sokak szerint transzellenesnek tart. A színésznő négy Harry Potter-filmben játszotta a gonosz Bellatrix Lestrange szerepét.

“Ez borzalmas, egy rakás baromság. Szerintem őt üldözték. A végletekig vitték az emberek ítélkezését. Neki meg van engedve a véleménye, különösen, ha bántalmazást szenvedett el. Mindenki magán viseli a saját traumáját, és ebből a traumából alakítja ki a véleményét, és tiszteletben kell tartanod, hogy honnan jönnek az emberek, és hogy milyen fájdalmaik vannak. Nem kell mindenkinek mindenben egyetértenie” - mondta Bonham Carter.

A színésznő hozzátette, hogy az olyan "Harry Potter" sztároknak, mint Daniel Radcliffe és Emma Watson, akik mindketten felszólaltak Rowling nézetei ellen, "hagyniuk kellene, hogy megmondja a véleményét, de szerintem nagyon is tisztában vannak azzal, hogy meg kell védeniük a saját rajongótáborukat és a generációjukat.