Henry Cavill első filmje, melyben (talán) még ma sem ismernéd fel (videó)

Mielőtt Supermanként az egész világ megismerte volna a nevét, Henry Cavill is megjárta a hollywoodi szamárlétrát. Színészi pályáját epizódszerepekkel kezdte, főleg sorozatok egy-egy epizódjában bukkant fel. Az első mozis szerepére egészen 19 éves koráig, 2002-ig kellett várnia. Ám ma kevesen mondanák meg kapásból, hogy melyik filmben is szerepelt ekkor.

Ez azért is lehet, mert a Monte Cristo grófja mozi bár nem volt rossz film, igazán emlékezetes sem. A történet egy reményteljes ifjú tengerészről, Edmondról szól, aki már a házasságra készül kedvesével. De a barátjának hitt Fernand féltékenységből elárulja őt és emiatt börtönbe vetik. Ott Edmond már csak a bosszúra tud gondolni.

A filmben bizony Henry Cavill is szerepelt, de egyrészt akkoriban még messze nem volt olyan híres, másrészt a megjelenése is annyira más volt mint manapság, hogy talán fel sem ismernénk. Ő alakította Albert Mondegót, akiről történetesen később kiderül, hogy Edmond fia.

A színész a következő években egyre több filmben egyre nagyobb szerepeket kapott. Igazán ismertté mégis a visszafogott fogadtatású Az acélember tette, amely után még további DC-filmekben ölthette magára Superman karakterét. Jelenleg viszont már ideje nagy részét a Vaják sorozat forgatásai kötik le.

akció | dráma | kaland | thriller

Edmond Dantes (Jim Caviezel) egy szépreményű ifjú tengerész, akit mindenki becsületes, jóravaló emberként ismer. Fülig szerelmes a szépséges Mercedesbe (Dagmara Domińczyk),... több»