83 Sikoly  (1996)

Bármennyire is durva belegondolni, a modernkori tinihorrorok egyik stílusteremtője, a Sikoly immár lassan huszonöt éves! Wes Craven, aki egyébként is az egyik legnagyobb arc volt a horrorfilmek műfajában, igazi klasszikust teremtett, amelyet aztán tucatnyian másoltak le. A Sikoly széria 2011-ig összesen négy részt ért meg, ám a legfrissebb hírek szerint immár hivatalos: jön a Sikoly!

A franchise jogai nemrégiben vándoroltak a Spyglass Media Grouphoz, miután a Weinstein-botrány után a Dimension Films megvált tőlük. Egyelőre kevés részlet ismert, így a szereplőkről sem tudni semmit. Korábban az első négy film ikonikus alakjai, David Arquette és Neve Campbell is úgy fogalmazott, hogy szívesen visszatérnének egy újabb mozira, de nem tudni, hogy számolnak-e velük a készítők. Mivel az sem világos egyelőre, hogy egy tényleges ötödik rész, egy reboot, esetleg egy remake van készülőben. De az sem kizárt, hogy megpróbálják véghezvinni azt, ami tavalyelőtt a Halloweennek sikerült (és tavaly a Terminator: Sötét végzetnek nem), vagyis az első rész után ignorálva a folytatásokat, új irányba elvinni a cselekményt.

A rendezői székben a horror műfajban már jártas Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett páros foglalhat helyet, akik először a közepes fogadtatású V/H/S antológiával hívták fel magukra a figyelmet. Az első négy Sikoly film forgatókönyvét író Kevin Williamson is visszatérhet, de a hírek szerint nem a szkript megírását bíznák rá, inkább executive producerként vehet részt a projektben. Azt nem tudni, hogy helyette ki írhatja majd a forgatókönyvet.

A forgatás – hacsak a koronavírus közbe nem szól – már májusban elkezdődhet, a sztori pedig egy nőről szólhat, aki azért tér vissza szülővárosába, hogy kiderítse, ki áll egy sor hátborzongató gyilkosság hátterében.