Hivatalos, újabb Star Wars-filmet hajítottak a kukába

Kevin Feige már nem egy messzi-messzi galaxisban jár - vagy mégsem...?

A Marvel Studios főnöke, aki egy Star Wars-film produceri munkálatain dolgozott, most mással foglalkozik, mivel az MCU több tucat filmjére és tévésorozatára koncentrál.

Amikor megkérdezték tőle, hogy a Star Wars-filmje végül elkészül-e, egyszerűen csak annyit mondott: "Nem". A szomorú hír egy keddi interjúból származik, melyet Feige a Marvelek Las vegas-i premierjén adott az Entertainment Tonightnak.

A The Hollywood Reporter még 2019-ben hozta nyilvánosságra, hogy Feige fejleszt egy SW-projektet, 2021 januárjában pedig az a hír látott napvilágot, hogy a Loki alkotóját, Michael Waldront szerződtette a forgatókönyv megírására.

Minden más volt még az SW-univerzumban, amikor Feige először találkozott a Lucasfilm főnökével, Kathleen Kennedyvel és a Disney stúdió akkori társelnökeivel, Alan Hornnal és Alan Bergmannal. A Star Wars: Skywalker kora még nem került a mozikba, A mandalóri és a Baby Yoda pedig még nem pörgette fel a Disney+-t azokban az időkben.

"Imádom ezt a világot, és imádom az elképzelést, hogy új embereket és új helyeket fedezzünk fel ebben az univerzumban" - mondta Feige abban az évben (2019) a The Hollywood Reporternek.

A Lucasfilm az évek során számos nagyvászon-projektet fejlesztett ki, bár sokan közülük végül nem valósultak meg, köztük egy trilógia, amelyet a Trónok harca írói, David Benioff és DB Weiss írtak volna, valamint egy Patty Jenkins rendezte "Rogue Squandron" munkacímmel futott projekt. Feige most csatlakozik ezekhez.

A Lucasfilm pedig továbblép egy játékfilmmel, amelynek főszereplője a Skywalker kora sztárja, Daisy Ridley lesz, és amelyet a Ms. Marvel rendezője, Sharmeen Obaid-Chinoy fog rendezni. A  filmen dolgoznak még A mandalórit jegyző Dave Filoni és James Mangold is.